Ο Νίκος Ευαγγελατος μιλά για το νέο του ξεκίνημα στο Epsilon

«Σε ένα νέο αναπτυσσόμενο κανάλι όπως είναι το Epsilon υπάρχει πάντα μεγαλύτερη ελευθερία»

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του στο Epsilon, ο Νίκος Ευαγγελάτος μίλησε τη νέα του εκπομπή, το ενημερωτικό σόου «Live News» που θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 18:45.

«Άγχος δεν έχω. Έχω αγωνία, έχω χαρά γιατί είναι μια καινούρια δημιουργία, γιατί βρισκόμαστε με ανθρώπους που είτε συνεργαζόμαστε χρόνια, είτε συνεργαζόμαστε πρώτη φορά και προσπαθούμε κάτι να δημιουργήσουμε. Είναι μια δημιουργία αυτό το πράγμα κι επειδή έχω μεγαλώσει πια, προσπαθώ περισσότερο να το χαρώ και να το βοηθήσω. Το άγχος δεν σε βοηθάει. Δεν έχεις καθαρό μυαλό. Άρα αυτό που κάνουμε εδώ είναι όμορφο και προσπαθούμε να το κάνουμε τέλειο. Όλοι. Γιατί εγώ μιλάω, αλλά ήθελα να πω πως έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από όλο το σταθμό και από τους ανθρώπους που ήταν εδώ και από τους καινούριους που ήρθαν για να στελεχώσουν αυτή την εκπομπή. Έχει γίνει ένα μικρό θαύμα μέσα σε πάρα πολύ λίγο χρόνο και αξίζει ένα «μπράβο!» σε όλους αυτούς που «σκοτώνονται» αυτές τις ημέρες» λέει ο δημοσιογράφος ο οποίος συνεχίζει περιγράφοντας στους τηλεθεατές τι να περιμένουν από τη νέα του εκπομπή.

Το Live News, το νέο τηλεοπτικό ενημερωτικό σόου της τηλεόρασης του «Ε» με τον τηλεθεατή να έχει τον πρώτο λόγο, έρχεται καθημερινά στις 18:45.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να βλέπουμε τι ζητά η κοινωνία κάθε εποχή, τι ανάγκες έχει και να προσπαθούμε να δίνουμε απαντήσεις σε αυτό. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε στήσει και αυτή την εκπομπή και με αυτό το σκεπτικό προσπαθούμε να κάνουμε την εκπομπή της θεματολογίας, να βρεθούμε και δίπλα στον πολίτη με φυσικό τρόπο εδώ από το στούντιο, αλλά ακόμα και μέσω του facebook, του twitter, να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία. Μην ξεχνάτε ότι η ενημέρωση γίνεται για τους πολίτες, δεν γίνεται από τους δημοσιογράφους για τους δημοσιογράφους. Άρα είναι περίπου υποχρέωση μας, ή απολύτως υποχρέωση μας να πιάνουμε το σφυγμό. Όταν το καταφέρνουμε πάμε καλά, όταν δεν το καταφέρνουμε δεν πάμε. Ο πολίτης – τηλεθεατής θα το βρει το πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει. Αυτό που θα κάνουμε αφορά εμάς, αν το κάνουμε καλά ο κόσμος θα είναι εκεί γιατί το θέλει. Αν δε το κάνουμε καλά, δεν θα είναι εκεί και καλά θα κάνει.

Αυτό που έχει σημασία είναι το πάθος των ανθρώπων για αν κάνουν κάτι όλοι μαζί. Αυτό το πάθος εδώ στο Epsilon περισσεύει. Για εμένα αυτό που έχει σημασία δεν είναι αν ένα κανάλι είναι μικρό ή μεγάλο. Στα όσα χρόνια είμαι στην τηλεόραση έχω δουλέψει σχεδόν σε όλα τα κανάλια. Δεν έχει σημασία πόσο μικρό ή μεγάλο είναι ένα κανάλι. Έχει σημασία ποιο είναι το προϊόν που θα παράξεις και ποιοι είναι οι συνεργάτες που μαζί τους θα φτιάξεις αυτό το προϊόν. Σε ένα ανερχόμενο και αναπτυσσόμενο κανάλι, ταχύτατα αναπτυσσόμενο κανάλι, όπως είναι το Epsilon, υπάρχει πάντα πιο μεγάλη ελευθερία. Έχουμε πάντα την άνεση να πούμε πιο πολλά πράγματα από αυτά που θέλουμε να πούμε. Θα πείτε αυτολογοκρίνεστε; Προσωπικά ο μόνος χώρος στον οποίο δεν έχω κάποιες φορές αισθανθεί μια αναστολή για να πω πράγματα είναι το ίντερνετ. Στην τηλεόραση ναι, κάποιες φορές λες πράγματα μέχρι ένα σημείο. Σε ένα ανερχόμενο κανάλι έχεις την άνεση να πεις πιο πολλά. Αυτό λοιπόν θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όλοι εδώ, γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαι εγώ… είναι το Epsilon πρώτα από όλα, είναι τα Παραπολιτικά, είναι το NewsIT.gr μαζί με το TLIFE.gr που η δημοσιογραφική ομάδα των δύο μέσων και η τεχνική ομάδα του τρίτου συμπράττουν για αν δημιουργήσουν αυτό το προϊόν.»