Ο Μανώλης Λιδάκης αποκαλύπτεται …Προσωπικά στη ΝΕΤ

Διαβάστε: Ο τραγουδιστής μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει και για την υπόθεση που είχε απασχολήσει πριν από καιρό την κοινή γνώμη

Ο τραγουδιστής, στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση, αυτή την Κυριακή στις 16:00 μιλάει για όλα.

Για τα τριάντα χρόνια που βρίσκεται στη μουσική σκηνή:
 «Στη δεκαετία του ’80 έχασα 6 χρόνια που δε μπορούσα να ηχογραφήσω. Ο τότε βασιλιάς της δισκογραφίας, κύριος Μάτσας, μου επέβαλε να πω συγκεκριμένα τραγούδια. Κι εγώ του είπα: ‘’δε θα τα πω γιατί μπορεί να με κερδίσεις στο συμβόλαιο, δε θα κερδίσεις όμως την ψυχή μου’’. Mετά από 20 χρόνια τον είδα, του έδωσα το χέρι μου και του είπα ‘’περασμένα ξεχασμένα’’. Δεν του κρατάω κακία διότι αν νιώθω αρνητικά μέσα μου για αυτόν συνεχώς αναπαράγω το κακό, άρα δε θα είμαι εγώ καλά».

Για τις απονομές χρυσών και πλατινένιων δίσκων στις οποίες δεν εμφανιζόταν:
«Δεν εμφανιζόμουν γιατί δεν καταλαβαίνω  με ποια ιδιότητα σου απονέμει κάποιος ένα βραβείο. Εμφανίζεται πάνω από εσένα που δούλεψες, πάνω από το συνθέτη που το έγραψε, πάνω κι από τον ποιητή που το έγραψε… Αυτός δεν έχει παίξει κανένα ρόλο στο να πάρεις το βραβείο».

Αναφερόμενος στο τι θεωρεί επιτυχία και ποια είναι η γνώμη του για τη δημοσιότητα είπε:
«Επιτυχία δεν είναι να είσαι πρώτο όνομα στα μπουζουξίδικα.  Βλέπω πολλούς να είναι πρώτα ονόματα με τεράστιες αφίσες στους δρόμους αλλά εγώ δεν τους γνωρίζω…ούτε το ευρύ κοινό. Όσο για τη δημοσιότητα, είναι κάτι που πρέπει να προσέχεις, γιατί δεν  είναι πάντα καλή. Δεν μπορείς να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις γιατί σκέφτεσαι τι θα πει ο κόσμος. Π.χ μπορεί να είσαι έξω μια βόλτα με το αγαπημένο σου πρόσωπο και να θέλεις να την αγκαλιάσεις, να της δώσεις ένα φιλί και να σε κοιτούν όλοι..
-Κράτησες την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια οπότε και το όνομά σου συνδέθηκε με μια δυσάρεστη υπόθεση…
Έπρεπε να γίνει αυτό. Έπρεπε να γίνει γιατί… χρειάζεται να έρθει κάτι για να μας βάλει στη θέση μας και να μας υπενθυμίσει ότι υποχρεούμαστε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Έγινε για το καλό μου… Δεν ξέρω τι συνέχεια θα είχε αυτή η ιστορία εάν δεν γινόταν αυτό το οποίο με φρέναρε».

Για τις δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει…
«Έχω ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές. Έχω κοντέψει να πεθάνω τρεις φορές… Πήγα κι ήρθα… Έχω εκτεθεί από λάθη μου… Είμαι άνθρωπος του ρίσκου και είμαι έτοιμος να πληρώσω το τίμημα.  Εγώ ποτέ δεν φοβόμουνα να τσαλακώσω την εικόνα μου και να αναλάβω τις ευθύνες μου. Και με αυτή την έννοια άγγιξα πολλά πράγματα στα οποία δεν έμεινα όμως εκεί. Μόνο από τα λάθη σου μπορείς να διδαχθείς. Υπάρχουν πολλοί που έπεσαν αλλά έμειναν εκεί.  Έχεις δικαίωμα να πέσεις, δεν έχεις δικαίωμα να μην σηκωθείς όμως.. για αυτούς που αγαπάς, γι’ αυτούς που σ’ αγαπάνε».

Σχετικά με τις φήμες που  έχουν ακουστεί για αυτόν :
«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να νομίζει και να πιστεύει ό,τι θέλει για μένα. Δε διαβάζω ούτε τι γράφουν για μένα, ούτε με ενδιαφέρει τι λένε. Στη ζωή μου γεννήθηκα για να εκτεθώ.
-Δε σε έχουν πληγώσει όμως κάποια δημοσιεύματα;
Σε νεαρότερες ηλικίες… Τώρα κατάλαβα ότι και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Το πόσο θα σε πληγώσουν εξαρτάται από το πόσο ευάλωτος είσαι και σε ποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι».

Για την κατάθλιψη που αντιμετώπισε:
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Η κατάθλιψη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα βραχυκύκλωμα. Το πρόβλημα είναι ότι  δεν ξέρεις τι έχεις. Δε μπορείς να πάρεις ένα ποτήρι από εδώ να το ακουμπήσεις εκεί… Μπορείς να την πάθεις είτε από μια πολύ μεγάλη χαρά , είτε από απογοήτευση, ερωτική ή λόγω απώλειας αγαπημένων ανθρώπων. Είναι μια αρρώστια η οποία έχει το ίδιο όνομα για όλους αλλά εμφανίζεται διαφορετικά στον καθένα. Πρέπει πρώτα από όλα όποιος το αντιμετωπίζει να το παραδεχθεί. Εδώ  το κρύβουν, φοβούνται να το πουν. Συνεπώς το κουκουλώνουν  με αποτέλεσμα να κουκουλώνονται και οι ίδιοι μέσα στο πρόβλημα».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο να είναι κοντά του:
«Εγώ είμαι δύσκολος από μόνος μου. Δεν προσπαθώ να κάνω δύσκολη τη ζωή των άλλων. Δηλαδή δεν προσπαθώ να κάνω κάτι για να πετύχω κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι μόνος του για να μην βασανίζει τους άλλους…