Ο λέκτορας που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό τη σύζυγο του και τη γιαγιά της λύνει για πρώτη φορά τη σιωπή του

λέκτορας

Όσα είπε στην Tatiana Live σχετικά με τα όσα υπάρχουν στο κατηγορητήριο.

Για πρώτη φορά λύνει τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή ο λέκτορας του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τη γυναίκα του και τη γιαγιά της γυναίκας του. Ο λέκτορας του ΑΠΘ κατηγορείται ότι το 2013 δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγό του και την 86χρονη γιαγιά της! Μιλώντας στο Tatiana Live αναφέρεται σε ένα προς ένα τα σημεία του κατηγορητηρίου…

Πρώτο σκέλος

«Σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπάρχουν τέσσερα σκέλη. Πρώτο σκέλος. Κατηγορούμαι ότι προμηθεύτηκα αρσενικό είτε από την Ελλάδα, όπου το αρσενικό πωλείται από κάποιες εταιρείες για ερευνητική ή βιομηχανική χρήση, είτε από τη Βουλγαρία όπου πωλείται από καταστήματα αγροτικών προϊόντων υπό μορφή φυτοφαρμάκων ή κι εγώ δεν ξέρω τι.

Όσον αφορά την Ελλάδα, για να μου πουλήσει εμένα μια εταιρεία αρσενικό για ερευνητική χρήση πρέπει εγώ να αποδείξω ότι στο εργαστήριο μου όντως χρησιμοποιώ αρσενικό, αλλιώς είναι παράνομο να μου το πουλήσει. Απαγορεύεται. Η δική μου ειδικότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με βαρέα μέταλλα πράγμα που το έχουν ήδη επιβεβαιώσει σε καταθέσεις τους στην Ασφάλεια οι συνάδελφοί μου καθηγητές που ερωτήθηκαν σχετικά.

Όσον αφορά τη βιομηχανική χρήση ουδέποτε υπήρξαν εκπρόσωπος οποιασδήποτε βιομηχανίας. Στη δε Βουλγαρία έχω μεταβεί μόνο μια φορά το 2011 για να παρουσιάσω μια εργασία μου σε συνέδριο, την οποία μάλιστα επέδωσα και υπάρχει στη δικογραφία. Ακόμα κι αν κάποιος βέβαια σκεπτόμενος ακραία υποστηρίξει ότι προμηθεύτηκα αρσενικό από τη γειτονική χώρα, επαναλαμβάνω χωρίς καμία απόδειξη, τότε γιατί να περιμένω να το χρησιμοποιήσω το 2013, ενώ το είχα υποτίθεται στην κατοχή μου 2 χρόνια νωρίτερα Το αφήνω στη κρίση σας.»

Δεύτερο σκέλος

«Δεύτερον, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, κατηγορούμαι ότι μια συγκεκριμένη ημερομηνία στις 12 Αυγούστου και περί τις 7 το απόγευμα, ενώ η γυναίκα μου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, εγώ επιστρέφοντας από το νοσοκομείο όπου είχα επισκεφθεί τη γυναίκα μου, πέρασα από το σπίτι των πεθερικών μου στην (…) όπου τονίζω εκεί διέμενε η γιαγιά της γυναίκας μου, γιατί ακούστηκαν πάρα πολλά αυτό το διάστημα, προκειμένου να παραλάβω την κόρη μου που την πρόσεχε η γιαγιά της, γιατί η πρώην πεθερά μου που την πρόσεχε κανονικά ήταν στο νοσοκομείο για να φροντίζει τη γυναίκα μου.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο εγώ άνοιξα το ψυγείο της οικίας και αντικατέστησα υποτίθεται ένα μπουκάλι με νερό το οποίο λέγεται ότι χρησιμοποιούσε μόνο η γιαγιά, με ένα άλλο μπουκάλι νερού που ήταν υποτίθεται πάλι μολυσμένο με αρσενικό ή επιμόλυνα το αρχικό μπουκάλι με κάποια σύριγγα. Βέβαια στη θεωρία αυτή υπάρχουν μερικά προβληματάκια.

Πρώτον. Ο ίδιος ο πρώην πεθερός μου στην ένορκη επαναλαμβάνω, κατάθεση του στον ανακριτή, αναφέρει ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία η κόρη μου δεν βρισκόταν στο σπίτι τους στη (…) επομένως δεν υπήρχε κανένας λόγος για μένα να μεταβώ στο σπίτι τους. Γιατί δεν ήταν εκεί η κόρη μου για να την παραλάβω.

Δεύτερον. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι εγώ όντως μετέβην στην οικία τους, παρά την προηγούμενη απόδειξη, ο ίδιος ο πρώην πεθερός μου και ο αδελφός της γυναίκας μου στις ένορκες καταθέσεις στον ανακριτή, αναφέρουν ότι δεν άφηναν ποτέ μόνη τη γιαγιά με την κόρη μου λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της.

Περίμεναν να πάρω τη Μαρία από το σπίτι τους και στη συνέχεια να μεταβούν στο νοσοκομείο για να επισκεφθούν κι αυτοί τη γυναίκα μου τις βραδινές ώρες. Δηλαδή 3 ενήλικα άτομα υπήρχαν εκείνη την ώρα στο σπίτι τους, δεν θα με έβλεπε κανείς να κάνω μια τέτοια κίνηση, που δεν γίνεται και σε ένα δευτερόλεπτο, να βάζω, να βγάζω μπουκάλια μέσα στο ψυγείο τους, που δεν είχα ανοίξει ποτέ το ψυγείο του σπιτιού τους. Και δεν θα παραξενεύοντας να με δουν στην είσοδο του σπιτιού τους όταν έφτανα κρατώντας ένα μπουκάλι; Που δεν το είχα ξανακάνει ποτέ. Και αυτό το αφήνω στην κρίση οπουδήποτε λογικού ανθρώπου.»

Τρίτο σκέλος

«Τρίτο σκέλος του κατηγορητηρίου. Σύμφωνα πάντα με αυτό κατηγορούμαι ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της γυναίκας μου, σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες,  τρεις φορές δηλαδή έκανα αυτό το πράγμα χωρίς να με δει κανείς, άλλαξα το μπουκάλι το νερό που είχε η γυναίκα μου δίπλα της σε ένα τροχήλατο έπιπλο εκεί, με ένα άλλο που είχε αρσενικό ή επιμόλυνα με σύριγγα το πρώτο. Βέβαια και η θεωρία αυτή έχει κάποια προβλήματα.

Πρώτον, η ιατρός του νοσοκομείου, η οποία ήταν η θεράπουσα ιατρός υπεύθυνη για τη Σοφία, σε ένορκη πάντα τονίζω, κατάθεση της, αναφέρει ότι κατ’ ιδίαν με τη Σοφία έμεναν, κατά λέξη αναφέρω, οι γονείς της και ο αδελφός της, δεν αναφέρει εμένα.

Δεύτερον, κανείς από την πατρική οικογένεια της γυναίκας μου δεν αναφέρει στις ένορκες καταθέσεις τους ότι με είδε να φέρνω κάποιο μπουκάλι νερό στο νοσοκομείο. Κανείς. Και τρίτον, αν ακόμα υποθέσουμε παρ’ όλες τις προηγούμενες αποδείξεις, ότι ισχύει η αναφορά της πρώην πεθεράς μου, ότι δηλαδή εγώ έμενα κάποιες στιγμές μόνος με τη γυναίκα μου, το οποίο δεν ισχύει, για να μπορέσω να αλλάξω τα μπουκάλια αυτά ή να τα επιμολύνω θα έπρεπε να πω στη γυναίκα μου να γυρίσει το κεφάλι της από την άλλη μεριά από εκεί που καθόμουν εγώ, η γυναίκα μου να μην παραξενευτεί, να με υπακούσει, εγώ να κάνω αυτή την ενέργεια και μετά από λίγο να της πω, τώρα γύρνα να με δεις πάλι. Το πόσο πραγματοποιήσιμο είναι όλο αυτό πάλι το αφήνω στην κρίση όλων των ανθρώπων να το σκεφτούν.»

Τέταρτο σκέλος

«Σύμφωνα πάλι με το κατηγορητήριο, εκτός από τις τρεις επί μέρους δηλητηριάσεις που προκάλεσα στο νοσοκομείο, προκάλεσα στη γυναίκα μου και χρόνια δηλητηρίαση με ανάλογο τρόπο, ΄όπως γράφει, τους προηγούμενους μήνες. Κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Επειδή τα Σαββατοκύριακα περνούσαμε περισσότερο χρόνο μαζί. Όμως όπως αποδεικνύεται από τις ημερομηνίες, οι οποίες υπάρχουν σε ιατρικές αποδείξεις, από τις ιατρικές επισκέψεις, τις οποίες έχω δώσει στον ανακριτή, αυτές οι ημερομηνίες αντιστοιχούν σε Τετάρτη και Πέμπτη, πράγμα που σημαίνει ότι η Σοφία όταν αρρώσταινε, την επόμενη μέρα εμείς τρέχαμε να κάνουμε αναλύσεις αίματος, ιατρικές επισκέψεις και τέτοια πράγματα.

Που σημαίνει ότι οι κρίσεις της Σοφίας δεν ήταν Σαββατοκύριακα, αλλά ήταν τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή Τρίτη και Τετάρτη. Και όχι τα Σαββατοκύριακα που περνούσαμε περισσότερο χρόνο μαζί, όπως θέλουν να μου αποδώσουν. Δεύτερον τους προηγούμενους μήνες, απόδειξη ότι δεν μπορούσα να της προξενήσω με ανάλογο τρόπο δηλαδή δηλητηρίαση με τα μπουκαλάκια και με αυτά, τους πρηγούμενους μήνες όταν η Σοφία δεν είχε μπει στο νοσοκομείο, αυτοεξυπηρετούνταν. Και όταν διψούσε απλά άνοιγε τη βρύση και έπινε νερό. Τόσο απλά. Άνοιγε τη βρύση και έπινε νερό, όπου και να βρισκόταν σε όποιο σπίτι.»

Για τη νέα του σύζυγο και το παιδί και το αν είχαν σχέσεις πριν το θάνατο της συζύγου του: