Ο κολλητός φίλος του καπετάνιου λύνει τη σιωπή του

Τι λέει για την πυρίτιδα και την ανυπόγραφη ομολογία;

Ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, που βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στην Κοιλάδα Αργολίδας, και ιδιοκτήτης του σπιτιού, μίλησε στην εκπομπή «Tatiana Live».

«Οτιδήποτε και να πω ξέρω ότι θα μου γυρίσει μπούμερανγκ. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης είπε ότι θα έπρεπε να είμαι μέσα επειδή βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια μου. Αν είχα βγει στην κάμερα από την αρχή, αν υπήρχε φωτογραφία μου κάπου, θα κυκλοφορούσε στις τηλεοράσεις και θα λέγανε αυτός πρέπει να είναι στην φυλακή, αντί για την κατηγορούμενη.

Θέλω να με καταλάβετε, μακάρι να ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα, μακάρι να μην είχα καμία εμπλοκή και να έβγαινα και να τα έλεγα όλα μπροστά στην κάμερα. Πρέπει όμως να προστατεύσω τον εαυτό μου και το παιδί μου. Αυτή η ιστορία εμένα μου έχει στοιχίσει, επαγγελματικά, ψυχολογικά, οικονομικά, με έχει διαλύσει.» αναφέρει στο απόσπασμα της εκπομπής.

Ποιοι είχαν τα κλειδιά του σπιτιού του;
«Εγώ είχα δώσει ένα κλειδί στην κατηγορούμενη και τον συγχωρεμένο. Δηλαδή το είχε ένας από τους δυο, ο ένας το ζητούσε από τον άλλον. Αν ήθελε να έρθει ο θανάσης, θα το ζητούσε από την κατηγορούμενη, γιατί έτσι κι αλλιώς με τον Θανάση βρισκόμασταν κάθε βράδυ. Η κατηγορούμενη το χρησιμοποιούσε για να φέρει την καθαρίστρια. Τώρα, αν υπήρχαν άλλα δέκα κλειδιά χωρίς να το ξέρω εγώ, αυτό είναι άλλο θέμα.

Πυρίτιδα στα χέρια του είχε ο Θανάσης; Αυτό είναι κάτι πολύ βασικό και φυσικά είναι κάτι που είναι πιθανό να το ξέρει η αστυνομία και όχι εμείς. Αν ο Θανάσης δεν έχει πυρίτια, πάμε 100% σε δολοφονία. Αν ο Θανάσης έχει πυρίτιδα στα χέρια του πάει να πει ότι είτε αυτοκτόνησε, είτε κρατούσε στα χέρια του το όπλο μάζί με κάποιον άλλο και έγινε συμπλοκή. Εγώ μέχρι και να ομολογήσει η κατηγορούμενη, πίστευα ότι ο Θανάσης αυτοκτόνησε. Από εκεί και πέρα εφόσον η Αστυνομια λέει ότι η κατηγορούμενη ομολόγησε, εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να μην το πιστεψω. Η ομολογία της έγινε παρουσία εισαγγελέα και αξιωματικών, άρα ποιος ο λόγος να αμφισβητηθεί;»