Ο Γολγοθάς του Βασίλη Πιπέρη! Το εγκεφαλικό και οι ανακοπές…

Ο συνεργάτης του Γιάννη Σερβετά και του Αντώνη Κανάκη από το «Αμάν τα καθάρματα» συνεχίζει να δίνει τη μάχη του.

Ο μουσικός Βασίλης Πιπέρης εδώ και πέντε χρόνια δίνει τη δική του μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια του, καθώς ένα βαρύ εγκεφαλικό και δυο ανακοπές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τού άλλαξαν ριζικά τη ζωή του. Τον γνωρίσαμε μέσα ως μέλος της Μπάντας που παίζει τα πάντα στο Κομφούζιο και στη συνέχεια ήταν ένας από τους συνεργάτες στο «Αμάν τα καθάρματα».

Ήταν 17 Δεκεμβρίου του 2010 και ο Βασίλης Πιπέρης βρισκόταν στην ταβέρνα ενός φίλου του. Ήταν η εποχή που δεν πρόσεχε τον εαυτό του και είχε φτάσει να ζυγίζει 170 κιλά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει μεγάλη πίεση και να καταρρεύσει. Τα πάντα έσβησαν και έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια του με τα νοσοκομεία. 

Ο μπασίστας για μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας με τους γιατρούς να είναι τότε εξαιρετικά προβληματισμένοι καθώς έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Εκείνος όμως έδωσε τη μάχη του και τους διέψευσε.

Ενάμιση μήνα μετά το εγκεφαλικό και τις δύο ανακοπές εισήχθη σε κλινική αποκατάστασης, ωστόσο μια λοίμωξη είχε αποτέλεσμα τη μεταφορά του και πάλι στο νοσοκομείο. Οι δυσκολίες όμως δεν τον «λύγισαν». Σήμερα περπατά φορώντας νάρθηκες αφού κατάφερε να σηκωθεί από το αμαξίδιο του και συνεχίζει τις φυσικοθεραπείες έχοντας όνειρο του να παίζει και πάλι μουσική.

«Είμαι από τους τυχερούς, μπόρεσα και σηκώθηκα από το καρότσι μου. Στο σπίτι δεν περπατάω, έχω ό,τι χρειάζομαι δίπλα μου, να’ ναι καλά η μητέρα μου, που αντέχει ακόμη». 

https://www.youtube.com/embed/b28tbqsnliE

Στο πλευρό του έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή όπως εκμυστηρεύεται στην εφημερίδα Epsresso και στην Ελισσάβετ Κυρίτση, ο παλιός του συνεργάτης και φίλος Γιάννης Σερβετάς προσφέροντας όχι μόνο ηθική, αλλά και μεγάλη οικονομική βοήθεια. Προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ένσημα που έχει χάσει ο μουσικό τα τελευταία χρόνια λόγω της υγείας του οι συμπατριώτες του στη Λάρισα διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στις 15 Ιουνίου.