Ο «γολγοθάς» της Ελένης Θεοφίλου, της δασκάλας του «Μεθοριακού Σταθμού»

Περνάει δύσκολες ώρες λόγω Αλτσχάιμερ σε δημόσιο θεραπευτήριο...

Τον δικό της «γολγοθά» ανεβαίνει εδώ και μερικούς μήνες η δασκάλα του «Μεθοριακού Σταθμού». Η Ελένη Θεοφίλου υπήρξε μία από τις γοητευτικές πρωταγωνίστριες της μικρής και της μεγάλης οθόνης, όμως η ζωή της έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Όσο πρωταγωνιστούσε ήταν περιζήτητη στα περιοδικά της εποχής. Η εικόνα της δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον τη μελαχρινή καλλονή που έκαιγε καρδιές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τεριάννας Παππά στην εφημερίδα Espresso, η 80χρονη ηθοποιός ζει σήμερα σε ένα δημόσιο θεραπευτήριο στα Μελίσσια, αδυνατώντας να θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν της, αφού πάσχει από Αλτσχάιμερ. Υπάρχουν στιγμές που αγνοεί παντελώς τη λαμπρή καριέρα της και ζει την κάθε μέρα έχοντας στο πλευρό της τον αδελφό της Τάσο Θεοφιλόπουλο, τους συγγενείς της και ελάχιστους καλούς φίλους.

Η μεγαλύτερη επιτυχία στην επαγγελματική πορεία της Ελένης Θεοφίλου ήταν η τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός» που προβλήθηκε από το 1974 μέχρι το 1981 στην ΥΕΝΕΔ. Υποδύθηκε τη δασκάλα, ρόλος που την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό.

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Λιάγκας: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και οι στιγμές που δάκρυσε!