Ο Έλληνας ερευνητής της ΝΑΣΑ, Δ. Νανόπουλος στον Νίκο Ευαγγελάτο εξηγεί την «επίθεση» του μετεωρίτη που συγκλόνισε τον πλανήτη!

Το φαινόμενο που συγκλόνισε όλον τον κόσμο!

O ακαδημαϊκός που έχει εξαιρετική εμπειρία σε παρόμοια φαινόμενα, ο κ. Νανόπουλος μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου για τη σημερινή «επίθεση» που είδαμε πάνω από το ρώσικο έδαφος:

«Μέσα στο σύμπαν, συμβαίνουν πολλά τυχαία πράγματα. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές, απλά επειδή τα 2/3 του πλανήτη καλύπτονται από νερό, δεν είχε τύχει να πέσει μια τέτοια μάζα σε κατοικημένη περιοχή. Δεν χρειάζεται να μας βάζει σε σκέψεις. Συμβαίνει πολλές φορές.

Στην Αγγλία οι επιστήμονες λένε ότι δεν θυμούνται στην ιστορία να έχει πέσει μετεωρίτης και να έχει τέτοιες συνέπειες, να τραυματιστεί τόσος κόσμος. 

Πρέπει να καταλάβουμε τη ματαιτότητα της ζωής μας…Κάνουμε πρόγραμμα για τόσα πράγματα και ξαφνικά πέφτει ένας μετεωρίτης και μας τελειώνει… Αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, μπορεί να αλλάξουμε κι εμείς λίγο. Από τη μια στιγμή, στην άλλη, αλλάζει το σύμπαν».

Από το Χιούστον, όπου βρίσκεται είχε να πει πολλά : «Οι ειδικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις. Η διαφορά μεταξύ του μετεωρίτη και του αστεροειδούς είναι πως ο αστεροειδής έχει μια συγκεκριμένη τροχιά. Οι μετεωρίτες δεν μπορούν να παρακολουθηθούν. Για αυτό και συνέβη αυτό σήμερα».

Δείτε το βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το σημερινό φαινόμενο