«Νόστιμη γη» στο Βόλο!

Σήμερα, στις 20:00 στον ALPHA!

 Κάθε Κυριακή ο Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.
 
Σήμερα, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» ταξιδεύει σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας, τον Βόλο. Ο Βασίλης Καλλίδης επισκέπτεται παλιά και νέα μαγαζιά που έγραψαν και γράφουν ιστορία στην πόλη με τις γαστρονομικές τους προτάσεις. Η κάμερα της εκπομπής μας ξεναγεί στα μαθητικά ζαχαροπλαστεία, στα μοντέρνα τσιπουράδικα, στα παραδοσιακά τυράδικα αλλά και στο μαγαζί της σεφ Ελένης Ψυχούλη. Ο Βασίλης μαγειρεύει με την Ελένη μια εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, βολιώτικα τυριά και σουτζούκι Αδάνων, μια γρήγορη ψαρόσουπα τηγανιού, μια λαχταριστή ταραμοσαλάτα με ψωμί του τοστ, μια μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου και μια πλούσια σαλάτα με καπνιστό σκουμπρί και τσίρο.
Ένα συννεφιασμένο και βροχερό επεισόδιο της «Νόστιμης Γης» που ξεκινάει από τον Βόλο και καταλήγει στην παραλία Παππά Νερό με θέα το Αιγαίο.