ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες – Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Το Mega στηρίζει το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα ασυνόδευτα παιδιά με την καμπάνια «Νοιάζομαι για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες» η οποία εκτός από σποτ ανάδειξης του προβλήματος περιλαμβάνει και εκτενή θέματα και ρεπορτάζ στις εκπομπές του καναλιού.

Τα ασυνόδευτα παιδιά αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα των προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για παιδιά που έχουν χάσει τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή έχουν φύγει μόνα τους από τις χώρες τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Κάνουν ένα ταξίδι που είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για μεγάλους, ενώ απειλούνται από διακινητές και άλλα παράνομα κυκλώματα παιδικής εκμετάλλευσης. Τα παιδιά αυτά είναι «αόρατα», αφού στην πλειονότητά τους δεν είναι καταγεγραμμένα από καμία επίσημη αρχή και έχουν άμεση ανάγκη από προστασία και φροντίδα. Χιλιάδες παιδιά φτάνουν στη χώρα μας μόνα τους χωρίς τους γονείς τους.

Μέσω της συνεργασίας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Mega στηρίζει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Άρσις, Γιατροί του Κόσμου, Ιατρική Παρέμβαση, ΜETAδραση και Praksis, οι οποίες υλοποιούν δράσεις προστασίας, υποστήριξης και φροντίδας των παιδιών αυτών.
Στην ιστοσελίδα του Mega www.megatv.com/megamazi μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να δει πώς μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να είναι ασφαλή.