Νίκος Μάνεσης: «Όταν η εκπομπή βγαίνει στον αέρα, έχουν πολλές ενστάσεις…»

«Ο κόσμος διψάει για δημοσιότητα και μετά...»

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης μίλησε στην Έφη Θεοδωρίδου και το περιοδικό 7 Μέρες TV για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Alpha για δύο χρόνια και για τις δυσκολίες της εκπομπής του «60' λεπτά Ελλάδα».

Πόσο εύκολο είναι να παρουσιάζετε τις δύο πλευρές της Ελλάδας;

Πάρα πολύ εύκολο. Ο κόσμος διψάει για δημοσιότητα και μετά τις δυο πρώτες χαλαρές ερωτήσεις όταν πια μπεις στην ουσία των θεμάτων, αν είσαι έμπειρος και καλά διαβασμένος, παίρνεις αυτό που θέλεις. Εγώ δεν κάνω δικαστική έρευνα, ουτέ καν δημοσιογραφική. Καταγράφω στιγμές στις περιοχές που πηγαίνω. Οι περισσότεροι μας υποδέχονται με ανοιχτές αγκαλιές, γιατί τους άρεσε αυτό που έχουν δει, αλλά όταν η εκπομπή βγαίνει στον αέρα, έχουν πολλές ενστάσεις. Θεωρούν ότι έπρεπε να δείξουμε μόνο τα καλά και όχι τα κακά.

Υπήρχε και το θέμα με το κανάλι. Αν τα νούμερα τηλεθεασης δεν ήταν καλά, δεν θα είχατε μέλλον;

Ξεκινήσαμε δοκιμαστικά με έξι εκπομπές που βεβαίως αν δεν πήγαιναν καλά, δεν θα συνεχίζονταν. Οι μόνοι που πίστευαν ότι θα πάει καλά, ήταν ο Βασίλης Παπαδρόσος, ο διευθυντής μου που μου έκανε την πρόταση κι εγώ.Η πλειονότητα των στελεχών δεν πίστευαν ότι θα πάει καλά η εκπομπή. Υπήρχε διευθυντικό στέλεχος στο κανάλι που δεν εργάζεται πια στο κανάλι, που έβαζε και στοίχημα ότι η εκπομπή θα πατώσει. Το «60' Ελλάδα» πέρασε από σαράντα κύματα και ευχαριστώ τον Βασίλη Παπαδρόσο γιατί ήταν ένας από τους λιγοστούς που την πίστεψαν. Πλέον ανανέωσα το συμβόλαιο με τον Alpha και θέλουν να κάνω την εκπομπή για δύο ακόμη χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

«Έγινα τυχαία δημοσιογράφος»

Ο Νίκος Μάνεσης μας μιλά για την περιπέτεια τους στα γυρίσματα στη Σαμοθράκη