Νίκος Δένδιας: «Έπαθα σοκ όταν έχασα τα μαλλιά μου. Έβαζα μια ρουμανική κρέμα που μύριζε απαίσια»!

«Η γυναίκα μου ήρθε σαν πελάτης σε υπόθεση διαζυγίου. Έτσι τη γνώρισα. Ήρθε να βγάλει το διαζύγιό της σε μένα και βρήκε τον… μπελά της. Βρέθηκε με έναν δεύτερο γάμο»!

Ο ψηλός της Νέας Δημοκρατίας από την Κέρκυρα έχει χιούμορ, αυτοσαρκάζεται και δεν έχει κανένα πρόβλημα να «τσαλακωθεί». Ο βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός, Νίκος Δένδιας, συνάντησε τη Σάσα Σταμάτη και συζήτησαν για όσα δεν έχει μιλήσει ποτέ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έχει καλή κορμοστασιά γιατί κάνει pilates, έβαζε κρέμα για να μη χάσει τα μαλλιά του, ενώ αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς γνωρίστηκε με τη σύζυγό του, Δάφνη.

Με τη σύζυγό σας, τη Δάφνη, πώς γνωριστήκατε;
Εγώ ασκούσα τότε γενική δικηγορία -τώρα πια δεν το κάνω αυτό- και η γυναίκα μου ήρθε σαν πελάτης σε υπόθεση διαζυγίου. Ετσι τη γνώρισα. Ηρθε να βγάλει το διαζύγιό της σε μένα και βρήκε τον… μπελά της. Βρέθηκε με έναν δεύτερο γάμο! Το έβγαλα το διαζύγιό της, όμως, να είμαστε συνεννοημένοι. Κανένα διαζύγιο δεν είναι ωραίο, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό είχε και μια δεύτερη φάση, που είχε μια ευτυχή κατάληξη. Έχουμε τρία παιδιά. Έχει μια κόρη η γυναίκα μου, που κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία, έναν γιο εγώ από τον πρώτο μου γάμο, που είναι στην Ιατρική και παίρνει πτυχίο, και έχουμε και ένα παιδί μαζί, που είναι στο Κολλέγιο Αθηνών, στην Α’ Λυκείου.

Είστε δυο μέτρα άνδρας, με κορμοστασιά. Αθλείστε;
Είμαι 1,90 μόλις. Όταν είχα μαλλιά, ήμουν… 1,92. Κάνω γυμναστική δύο φορές την εβδομάδα. Κάνω Pilates, που είναι της μόδας και αποδίδει. Το συνιστώ. Σφίγγει το στομάχι αρκετά.

Τα μαλλιά σας πότε τα χάσατε;
Δυστυχώς, πάρα πολύ νωρίς. Στα 23. Μέχρι τα 20 είχα και κοτσίδα.

Έγινε κάτι και τα χάσατε;
Τίποτα. Φυσιολογική φθορά. Και ο πατέρας μου και ο παππούς μου τα είχαν χάσει. Ο προπάππους μου τη γλύτωσε γιατί πέθανε 30 χρονών από σκωληκοειδίτιδα. Η φαλάκρα είναι χαρακτηριστικό της οικογένειας.

Στην ψυχολογία ενός άνδρα, όταν χάνει τα μαλλιά του, τι προκαλείται;
Σε πρώτη φάση, αρνητικό σοκ. Τότε υπήρχε μια απίστευτη κρέμα, ρουμανική, η οποία μύριζε απαίσια. Καθόμουν και έβαζα αυτό το άθλιο πράγμα και έκανα να βγω από το σπίτι 24 ώρες, γιατί δεν μπορούσε να με μυρίσει άνθρωπος. Δεν κατάφερα όμως να κάνω τίποτα. Το συνηθίζεις μετά στο τέλος και καταντά να έχει πλάκα.

[dfp_ads id=236982]

Τι σας αρέσει να κάνετε στην Κέρκυρα;
Να περπατάω στην παλιά πόλη. Είναι η ωραιότερη της Ελλάδας παρασάγγας. Η μόνη με αρχαιολογικά μνημεία από τέσσερις διαφορετικούς κατακτητές, Βενετσιάνους, δημοκρατικούς Γάλλους, αυτοκρατορικούς Γάλλους και Άγγλους. Η χειρότερη αρχιτεκτονική της περίοδος; Η ελληνική. Τα έχουμε κάνει χάλια μαύρα.

Έχω μάθει ότι έχετε και ένα βαρκάκι.
Σχεδόν δέκα μέτρα, εξαιρετικό. Καλοτάξιδο, αλλά αργό, μόλις οκτώ μίλια την ώρα. Οι καλύτερες διακοπές στον πλανήτη. Στην Ελλάδα αξίζει να έχεις μια βάρκα. Δεν μπορείς να είσαι Ελληνας και να μην έχεις μια βάρκα. Η Ελλάδα είναι θάλασσα και αυτή είναι χαρά, απόλαυση. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την ελληνική θάλασσα το καλοκαίρι.

Έχετε περάσει καμιά περιπέτεια στη θάλασσα;
Μαζί με τον πατέρα μου με ένα φουσκωτό, 36 ώρες χωρίς νερό, στη θάλασσα. Πήγα να πεθάνω από αφυδάτωση ανάμεσα στην Κέρκυρα και τους Παξούς. Μας γλύτωσε ένας ταχυδρόμος που πήγαινε με έναν γάιδαρο τηλεγράφημα σε μια Γαλλίδα, η οποία είχε σπίτι σε έναν απόκρημνο γκρεμό, και μας είδε.

Τη διατροφή σας την προσέχετε;
Δεν τρώμε πολύ. Ψαράκι λίγο, όχι σάλτσες, όχι ψωμιά και όχι μακαρόνια, παρότι μας αρέσουν. Το αλκοόλ, περιορισμένο.

Βγαίνετε, διασκεδάζετε και σας έχουμε πετύχει κάπου.
Βγαίνω, αλλά διασκεδάζω με τον τρόπο μου. Αν περιμένετε να με δείτε στο «Lohan», δεν θα με δείτε. Μπορεί να δείτε τα παιδιά μου.

Χορεύετε καθόλου;
Χορεύω, αλλά όχι πολύ. Με φίλους μπορεί να χορέψω χασαποσέρβικο. Τον καλαματιανό δεν τον ξέρω καλά.

Τι μουσική ακούτε;
Κλασική το πρωί, τζαζ αργά το βράδυ, ελαφρά το υπόλοιπο και τον τελευταίο καιρό Βελεσιώτου.

Αν δεν ήσασταν πολιτικός και δικηγόρος, τι θα μπορούσατε να είστε;
Θα ήθελα να είμαι καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας, με ειδίκευση στα χρόνια των Παλαιολόγων. Συνδυάζει μιαν απίστευτη παρακμή στον κρατικό μηχανισμό με μια απίστευτη άνθηση στην τέχνη. Φοβερή περίοδος.

Τηλεόραση βλέπετε;
Βλέπω ταινίες και ποδόσφαιρο. Βλέπω τη Λίβερπουλ, για την οποία τρελαίνομαι, και τον Παναθηναϊκό, όταν έχω την υπόνοια ότι ίσως παίξει λίγη καλή μπάλα, γιατί τον τελευταίο καιρό μάς έχει καταπικράνει.

Αγαπημένη ταινία;
Το «Όσα παίρνει ο άνεμος» για την πλοκή και το τέλος της, αλλά και για τον απίστευτο γυναικείο χαρακτήρα, που ενσωματώνει η πρωταγωνίστρια.

Αγαπημένη ηθοποιός;
Η Μέριλ Στριπ, που έχει τρομερό ταλέντο. Παίζοντας τη Θάτσερ, στην τελευταία ταινία που θυμάμαι, ήταν απίστευτη. Ο τρόπος που μπορεί και συσπά το πρόσωπό της και δίνει έκφραση στα μάτια της είναι κάτι το τρομερό.

Μπάλα παίζετε;
Έπαιζα σέντερ μπακ πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου και καλά, νομίζω, τότε. Τώρα πια δεν μπορώ. Εχω βγάλει τον ώμο μου κάνοντας κάμψεις με τον τρόπο που κάνουν οι καταδρομείς, μόνο με το ένα χέρι και το άλλο πίσω από την πλάτη. Δεν είχα καταλάβει ότι πέρασα τα σαράντα και βρήκα τον ώμο μου στο πάτωμα.