Ναταλία Δραγούμη:«Δεν με απασχολεί η φθορά του χρόνου»

«Θα έμπαινα στη διαδικασία πλαστικής, αλλά... »

Η Ναταλία Δραγούμη που πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση,« Φονίσσες του Παπαδιαμάντη» μίλησε στο περιοδικό People και στη Ζέτα Καραγιάννη για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια…

 H τηλεόραση σου έχει λείψει;

Πολύ. Δεν μου λείπε μόνο, οικονομικά, αλλά και ως ρουτίνα. Γενικά είμαι του «ιδρυματισμού», μου αρέσει να κάνω τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, όπως το να πηγαίνω σε γύρισμα. Φροντίζω, όμως, να αναπληρώνω την απώλεια της επαφής με το πλατό συμμετέχοντας σε ταινίες.

Όπως η φιλανδική παραγωγής Αdventure in Greece του Taavi Vartia;

Ναι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο στην Κω, όταν θα παίζουμε με τις Φόνισσες στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω πως θα καταφέρω το συνδυασμό! Μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα στην ταινία Μαριονέτες του Παντελή Καλαντζή και παράλληλα γίνονται και κάποιες συζητήσεις για άλλα πράγματα. Είναι μια περίοδος – δημιούργημα της κρίσης: των συζητήσεων. Όλοι συζητάμε κάτι, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει. Αλλά νομίζω πως κάθε πράγμα που γίνεται είναι για καλό.

Η καλή εμφάνιση με ένα γυμνασμένο σώμα είναι βασική προϋπόθεση για μια ηθοποιό;

Αυτό δεν έχει σχέση με τη δουλειά αλλά με την υγεία της. Η γυμναστική είναι το ωραιότερο αγχολυτικό χάπι που υπάρχει. Οι γιατροί στην Αμερική τη συστήνουν ως θεραπεία και το οικονομικό κόστος των γυμναστηρίων καλύπτεται από τις ασφάλειες. Και αυτό το βρίσκω πολύ σωστό.

Ο χρόνος που περνά σε προβληματίζει;

Μου δημιουργεί άγχος µόνο για το θέµα της υγείας και το πλησίασμα του τέλους. Η φθορά δεν µε απασχολεί. Νοµίζω ότι, αν έχω την υγεία µου, σε κάθε ηλικία µου θα τη βρίσκω την άκρη.

Πέρασες ποτέ κρίση ηλικίας;

Μέχρι στιγµής, όχι. Ή µμήπως όταν σκέφτομαι διάφορα αρνητικά είναι λόγω της «κρίσης ηλικίας»; Δεν ξέρω. Βεβαίως, αν παίζοντας, για παράδειγµα, βόλεϊ αρχίσω να τραυματίζομαι µε το παραμικρό, θα προβληματιστώ. Όπως µε απασχολεί και το ότι ενώ παλιότερα που έβγαινα έπινα το κρασί µου και την επομένη ήμουν εντάξει, τώρα δεν συµβαίνει αυτό… Ξέρω ότι δεν φταίει το κρασί. Η ηλικία φταίει. Αυτό, ναι, µε αγχώνει.

Ο καθρέφτης σε αγχώνει;

Όχι. Είμαι φιλάρεσκη, αλλά έχω δει ωραίους ανθρώπους και σε μεγάλη ηλικία. Δεν σημαίνει ότι το ωραίο είναι µόνο το νέο. Κατεξοχήν θα πεις «ναι, ο νέος είναι ο ωραίος», αλλά µε ικανοποιεί το ότι βλέπω τη φρεσκάδα στα παιδιά µου, που τα νιώθω ως συνέχειά µου.

Θα έμπαινες στη διαδικασία µιας πλαστικής επέμβασης;

Είναι κάτι που έχω σκεφτεί. Ποτέ µη λες «ποτέ», αλλά απ’ τη µια νιώθω ότι μεγαλώνοντας μπορώ να συμβιβάζομαι µε την όποια ηλικία µου…

Και από την άλλη;

Σκέφτομαι «Μήπως πρέπει, λόγω της δουλειάς, να µπω κι εγώ στη µάχη µε το χρόνο; Μήπως λόγω των ρυτίδων µου δεν θα µε επιλέγουν;». Και μετά το ξανασκέφτομαι… Άλλωστε, υπάρχουν ρόλοι 50άρας, 60άρας, 70άρας. Ποια θα τους παίξει όµως αυτούς τους ρόλους, αν όλες µας παραμένουμε σταθερά 35 και 40 χρόνων;

Διαβάστε ακόμα

Τι βρήκε η Ναταλία Δραγούμη στα σκουπίδια του συντρόφου της ;