Μύρωνας Στρατής: «Με τη Μαίρη αγαπιόμαστε και θα αγαπιόμαστε»

«Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να ξεπεράσω έναν άνθρωπο».

Ο Μύρωνας Στρατής μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τον χωρισμό του από τη Μαίρη Συνατσάκη, στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Πάνο Γιαννακόπουλο.
 
Γυμνάζεσαι, έχεις κόψει το μαλλί σου, έχεις κάνει τατουάζ…

Δεν έχω γίνει δα και κάνας μπρατσαράς. Τατουάζ έκανα όπως όλοι. Η κοπέλα που ήμασταν μαζί αγαπούσε πολύ τα τατουάζ. Στην αρχή δεν μου άρεσαν. Στο τέλος έγινε ένα blend, ας πούμε, και με έκανε να τα αγαπήσω.

Μιλάς για τη Συνατσάκη;

Ναι. Για τη Μαίρη. Μέσα σε μια σχέση ο ένας επηρεάζει τον άλλο.

Η Μαίρη παραμένει στην καθημερινότητα και τη ζωή σου;

Στην καθημερινότητά μου σίγουρα δεν είναι. Δεν γίνεται δύο άνθρωποι που έχουν χωρίσει να διατηρούν τόσο στενές επαφές. Το έχουμε δει βέβαια να συμβαίνει, αλλά δεν νομίζω ότι κανείς από τους δυο μας θα άντεχε κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως υπάρχει στη ζωή μου. Δεν είναι δυνατόν να ξεγράψεις έναν άνθρωπο που έχεις αγαπήσει τόσο πολύ. Μπορεί να συμβεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να συνέλθεις, να ορθοποδήσεις και να ξεπεράσεις τη σχέση. Όμως αγαπιόμαστε και θα αγαπιόμαστε και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ.

Ξεπερνάς εύκολα τις σχέσεις σου; Υπερισχύει ο αντρικός εγωισμός, η ευαισθησία του καλλιτέχνη;

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από σχέσεις. Έχω κάνει μόνο δύο στη ζωή μου. Μία με τη Μαίρη και μία με την προηγούμενη κοπέλα μου για πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να ξεπεράσω έναν άνθρωπο. Θέλω τον χρόνο μου. Υπάρχει σίγουρα ο εγωισμός, ο φόβος, ο αποχωρισμός… Η σχέση είναι μια γιορτή. Και η μη σχέση όμως είναι μια γιορτή.