My Life: Τρόφιμα και χοληστερίνη

Σήμερα στις 14:50 στο Mega.

Η χοληστερίνη, που βρίσκεται φυσικά στο σώμα μας, είναι σημαντική για την καλή λειτουργία κάθε κυττάρου του οργανισμού μας. Όταν, όμως, τα επίπεδά της στο αίμα μας αυξάνονται, αυξάνεται ταυτόχρονα και ο κίνδυνος για την εμφάνιση καρδιαγγειακών κι όχι μόνο νοσημάτων.

Με την χοληστερόλη, όπως ονομάζεται επιστημονικά η χοληστερίνη, ασχολείται η εκπομπή “My Life” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη το Σάββατο 16 Απριλίου στις 14:50. Οι επιστήμονες μιλούν για τους παράγοντες που αυξάνουν τα επίπεδά της στο αίμα μας – από τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας έως το άγχος και την κληρονομικότητα- και εξηγούν γιατί τα φάρμακα από μόνα τους δεν αντιμετωπίζουν πάντα το πρόβλημα.

Ένας διατροφολόγος μιλά για τα τρόφιμα που ανεβάζουν την “κακή” χοληστερίνη αλλά και για όσα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για να αυξήσουμε την “καλή” χοληστερίνη και αναφέρεται στον τρόπο μαγειρέματος και στο πώς αυτός επηρεάζει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον ρόλο της άσκησης, η οποία πρέπει να αποτελεί μέρος της θεραπείας, καθώς και σε όλα τα νεώτερα για την φαρμακευτική αντιμετώπιση της χοληστερίνης.