My Life – Οι παθήσεις τεσσάρων αρθρώσεων: Γόνατα, ώμοι, αστράγαλοι, χέρια

Στις 14:50 στο MEGA...

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που σχετίζονται με τις αρθρώσεις τους. Πρόκειται για παθήσεις που μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους και διαφορετικούς λόγους σε όλες τις ηλικίες και συχνά επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής όσων υποφέρουν.
Η εκπομπή “My Life” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη το Σάββατο 2 Απριλίου στις 14:50 ασχολείται με τις παθήσεις τεσσάρων αρθρώσεων: του γόνατος, του ώμου, του αστραγάλου και των χεριών και των δακτύλων. Οι επιστήμονες μιλούν για τις αιτίες αλλά και τα λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας με αποτέλεσμα να καταπονούνται αυτές οι αρθρώσεις και αναφέρονται σε όλα τα νεώτερα για τη θεραπεία των παθήσεων τους, από τα φάρμακα και την φυσικοθεραπεία έως και τις νεώτερες – λιγότερο επεμβατικές- χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης, ένας γυμναστής δείχνει τα λάθη που κάνουμε όταν ασκούμαστε με αποτέλεσμα να τραυματίζονται οι αρθρώσεις και προτείνει απλές ασκήσεις για να τις ενδυναμώσουμε.
Στην ίδια εκπομπή προβάλλεται και ένα ενδιαφέρον θέμα για την ενδομητρίωση, ένα πρόβλημα υγείας που εξελίσσεται σε “σιωπηρή επιδημία”, σύμφωνα με τους ειδικούς.