«Μπες στο κλίμα»… με τον Π. Κουμπλή!

Το οικολογικό ταξίδι συνεχίζεται… «Μπες στο κλίμα» μία εκπομπή οικολογικής συνείδησης, με παρουσιαστή τον Πέτρο Κουμπλή, ξεκινά και πάλι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί.

Μετά από μια ενδιαφέρουσα περιπλάνηση σε 12 νομούς της Ελλάδας, η επιτυχημένη εκπομπή «ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ» επιστρέφει και φέτος μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ για να σας ξαναβάλει στο κλίμα.

Ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής και στοχεύει στην οικολογική αφύπνιση της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο Πέτρος Κουμπλής. Ο επιτυχημένος δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας, μαζί με μια έμπειρη ομάδα ειδικευμένων συνεργατών επισκέπτεται οικογένειες που θέλουν να ζουν σε ένα ενεργειακό σπίτι.

Η αντικατάσταση λέβητα και καυστήρα, η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής χρήσης, η τοποθέτηση ή μετατροπή ενός τζακιού σε ενεργειακό, η οικολογική οδήγηση και δεκάδες οικολογικές συμβουλές είναι τα βασικά συστατικά μέσα από τα οποία θα καταφέρουν να μειώσουν τα μηνιαία τους έξοδα και να αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητά τους.

Ενδιαφέρουσες ενότητες που αφορούν στο περιβάλλον, προσωπικότητες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην οικολογία, ενημερωτικά οικολογικά βίντεο παγκόσμιου ενδιαφέροντος αλλά και οδοιπορικά σε διάφορους δήμους της χώρας που έχουν επιδείξει αξιοζήλευτη οικολογική δράση, είναι οι μικρές πινελιές που θα προσφέρουν στον τηλεθεατή μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν και όσα πρέπει να αλλάξουν αναφορικά με το περιβάλλον.

Στον πρώτο κύκλο της εκπομπής δεκαοκτώ οικογένειες θέλησαν να αλλάξουν την καθημερινότητάς τους και τώρα ζουν σε ένα σπίτι που λειτουργεί οικολογικά. Καλύφθηκαν 1300 τ.μ μέτρα με σύγχρονη εξωτερική μόνωση, αναβαθμίστηκαν 16 τζάκια, τοποθετήθηκαν 12 ηλιακοί θερμοσίφωνες, αντικαταστάθηκαν 100 κουφώματα και περισσότερες από 30 παλιές ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ανακυκλώθηκαν πάνω από 100 τόνοι σκουπιδιών.

Με την επίβλεψη του ενεργειακού επιθεωρητή Σπύρου Κατσαρού, η εκπομπή ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ έβαλε το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια απόκτησης οικολογικής συνείδησης, σεβασμού στο περιβάλλον και οικονομίας στην καθημερινή διαβίωση στο σπίτι.