Μουντιάλ 2014: Τι τηλεθέαση σημείωσε ο μεγάλος τελικός;

Ο απόλυτος κυρίαρχος της τηλεθέασης

Κυριακή βράδυ χθες, και όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και ολόκληρου του πλανήτη ήταν επικεντρωμένο στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γερμανία.

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός σημείωσε για ακόμα μια φορά υψηλό ποσοστό τηλεθέασης και χάρισε στη ΝΕΡΙΤ τα νούμερα που μόνο με τέτοια αθλητικά events μπορεί να κερδίσει.

Από τις 22:00 που ξεκίνησε η μετάδοση αγώνα, αλλά και μέχρι τις 00:30 περίπου που ολοκληρώθηκε η τηλεοπτική μετάδοση με την απονομή του πολυπόθητου κυπέλλου, σε εορταστικό κλίμα, όπως αρμόζει σε τέτοιου είδους γεγονότα, η τηλεθέαση ήταν στο κόκκινο.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος τηλεθέασης που συμπλήρωσε στο σύνολο ήταν 50,4% ενώ αντίστοιχα ο μέσος όρος στο νεανικό-δυναμικό κοινό ήταν 48,7%

Το υψηλότερο τέταρτο τηλεθέασης σημειώθηκε στο διάστημα 00:14 – 00:30 όπου η τηλεθέαση άγγιξε το 62,8%.

Πρέπει να πούμε ότι όπως ήταν φυσικό τα υπόλοιπα κανάλια καθ’ όλη τη διάρκεια που η δημόσια τηλεόραση μετέδιδε τον αγώνα και αλλά και το εορταστικό κλίμα που επικρατούσε στην Βραζιλία, δεν κατάφεραν να σημειώσουν υψηλά νούμερα. Οι ξένες ταινίες που επέλεξαν τα περισσότερα κανάλια να «παίξουν» απέναντι στον τελικό του Μουντιάλ ήταν καταδικασμένες αφού σημείωσαν μονοψήφια νούμερα.

Μετά τη λήξη του Μουντιάλ η ΝΕΡΙΤ αναμένεται να επιστρέψει στα παλιά νούμερα και τηλεθεατές αλλά και φίλαθλοι θα πρέπει περιμένουν το επόμενο αθλητικό event που θα ανεβάσει ξανά τη ΝΕΡΙΤ στα ύψη.

Παυλίνα Ντάσιου