«Μου έχει τύχει πολλές φορές να με φτύσουν την ώρα που περπατώ στον δρόμο»

«Βρήκα το μαχαίρι έξω από την πόρτα...»

Στο περιοδικό Down Town δίνει συνέντευξη η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου και αποκαλύπτει στην Φανή Πλατσατούρα για τις απειλές που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια…


Γιατί κάποιοι σας αντιπαθούν τόσο πολύ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Πρώτον, επειδή έχω κάποιες συγκεκριμένες ιδέες που δεν είναι του συρμού. Δεύτερον, επειδή δεν έχω το στυλ της δεξιάς θεούσας από την οποία θα περίμεναν αντιαριστερές ιδέες. Αισθάνονται ότι τους απορρίπτω σε επίπεδο αισθητικής και κουλτούρας. Δίκιο έχουν. Τους απορρίπτω. Δεν υπάρχει πιο rock ‘n’ roll άνθρωπος από εμένα. Η λεγόμενη ανανεωτική ή αντιεξουσιαστική αριστερά θεωρεί ότι το ροκ της ανήκει. Λάθος! Επίσης είμαι γυναίκα. Δεν θα υπήρχαν οι ίδιες απειλές αν ήμουν άντρας.

Πόσες φορές σας έχουν απειλήσει;
Έχω δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια πολλές απειλές. Δεν μπορεί όμως να τις πάρει κανείς στα σοβαρά. «Θα σε σκοτώσω», «θα σε μαχαιρώσω», «θα σε ανασκολοπίσω». Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Γελοιότητες… Δεν έχει τέτοια ευρύτητα το όνομα μου για να πάρουμε στα σοβαρά τέτοιες ανοησίες. Δεν είμαι ούτε πολιτικός, ούτε ένα όνομα που αξίζει τον κόπο να δολοφονήσεις. Δεν παίρνω, λοιπόν, υπόψη όλες αυτές τις απειλές. Και ας συνοδεύονται από προσβολές και φτυσίματα στο δρόμο.

Σας έχουν φτύσει στη μέση του δρόμου;
Ναι, μου έχει τύχει πολλές φορές να με φτύσουν την ώρα που περπατώ στον δρόμο.

Και πως αντιδράτε;
Βγάζω το αντισηπτικό μαντιλάκι μου, σκουπίζομαι και συνεχίζω να περπατάω. Τι άλλο να κάνω; Να εμπλακώ σε χειροδικία; Αστεία πράγματα. Έχω δουλειές, τρεξίματα. Εξάλλου, έχω μάθει να διαχειρίζομαι τις κόντρες και συνεχίζω να κάνω αυτό που πιστεύω ότι κάνω καλά. Τώρα αν κάποιος έρχεται και με φτύνει στον δρόμο, ποιος είναι ο γελοίος; Σίγουρα δεν είμαι εγώ…

Ζητήσατε ποτέ αστυνομική προστασία;
Μα όχι, σιγά τώρα. Βρήκα το μαχαίρι έξω από την πόρτα, το πήρα και το πέταξα στα σκουπίδια. Ένας νέος άνθρωπος που αφήνει μαχαίρι έξω από το σπίτι μο9υ πρέπει να είναι πραγματικά πολύ δυστυχισμένος. Υπάρχει ο έρωτας, η φιλία, η φύση, τα ζώα, η διασκέδαση, τα ποτά, τα ταξίδια, τα βιβλία και εκείνος αφιερώνει χρόνο και ενέργεια σε μία βίαιη και εντελώς ηλίθια αποστολή.