Μετά από 20 χρόνια συναντήσαμε την Άννα Κουρή των «Μεν και Δεν»!

Η Άννα Κουρή αποκαλύπτει όλα τα μυστικά των Μεν και Δεν και μιλάει για τη συνέχεια της σειράς 20 χρόνια μετα!

Την Άννα Κουρή την γνωρίσαμε μέσα από τη θρυλική σειρά «Οι μεν και οι δεν» που προβαλόταν για τρία χρόνια στον Αντ1. Πολύ γρήγορα οι ηθοποιοί απέκτησαν φήμη, δόξα και για την εποχή ικανοποιητικά χρήματα. Για τρία χρόνια ήταν η αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών με ρεκορ τηλεθέασης.

Η σειρά γυρίζόταν σε στούντιο και οι φυσικοί χώροι ήταν ελάχιστοι, ενώ στα τρία αυτά χρόνια χυρίστηκαν 108 επεισόδια. Οι σεναριογράοι Χάρης Ρώμας και Άννα Κουρή μετά την τεράστια επιτυχία έγιναν το πιο πετυχημένο συγγραφικό δίδυμο εκείνης της εποχής!

Η Άννα Κουρή κατάφερε μέσα από τον ρόλο της Βάνας Δάγκα να ξεχωρίσει και να γίνει είδωλο της εποχής, ενώ η μικρή της σκυλίτσα Τερέζ, έγινε το πιο αγαπημένο τετράποδο όλης της Ελλάδας! Για τρία χρόνια όλοι τραγουδούσαν το τραγούδι των τίτλων αρχής που ερμήνευε η Λία Βίσση!

Η σειρά προβλήθηκε αρκετές φορές σε επανάληψη και μας έκανε παρέα πολλά καυτά καλοκαίρια!

-Σας έχει στιγματίσει η Βάνα Δάγκα!

-Είναι αλήθεια, αυτή η δουλειά μ' έκανε γνωστή στο πλατύ κοινό, γιατί θέατρο έχω κάνει αρκετά, αλλά ο κόσμος που δεν μένει Αθήνα είναι δύσκολο να σε γνωρίσει αλλιώς! Αυτή η δουλειά μου έχει γυρίσει και λίγο μπούμερανγκ, από την άποψη ότι έχουν γίνει τόσες επαναλήψεις που μ’ έχουν ταυτίσει με αυτόν τον ρόλο, ενώ έχω παίξει και αλλά πράγματα.

-Η πρόταση για τους «Μεν και Δεν» πως σας έγινε ;

-Μου έγινε από την Φρόσω την Ράλλη που είχανε το ΑΤΑ τότε οικογενειακώς και δεν γνωριζόμουνα με τον Χάρη (Ρώμα) και ούτε με τα παιδία που ήμασταν μαζί στη σειρά. Μου είπε στην αρχή θα σου δώσω να διαβάσεις τα πρώτα 3 – 4 επεισόδια. Μου είπε δεν θα σου πω ποιος την γράφει, απλά να μου πεις την γνώμη σου. Ήταν συγκλονιστικό… Διάβαζα κάτι που δεν ήθελε πουθενά αλλαγή. Ήταν όλοι οι ρόλοι ολοκληρωμένοι. Την βρήκα έξυπνη! Μετά μου είπε πως την σειρά την γράφει ο Ρώμας με την Χατζησοφιά. Μετά γνωριστήκαμε και αρχίσαμε πρόβες!-Τι εννοείτε πρόβες;

-Πρόβες! Ένα χρόνο κάναμε πρόβες για να βρούμε τους χαρακτήρες. Βρισκόμασταν στο σπίτι του Χάρη οι τέσσερις μας και κάναμε ατελείωτες πρόβες και πάντα εγώ μαζί μου έπαιρνα και το σκυλάκι μου την Τερέζ. Κάποια στιγμή λέει η Τζόυς πως η Τερέζ είναι η προέκταση της Άννας και πρέπει να την βάλουμε στη σειρά. Και έτσι μπήκε στη σειρά και έκλεψε την παράσταση το κορίτσι μου.

-Τρία χρόνια είχε διάρκεια η σειρά;

-Ναι τρία χρόνια!

-Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, τι σας άφησε αυτή η σειρά;

-Είχαμε περάσει τόσο καλά, τόσο πολύ γέλιο, είχαμε δέσει μεταξύ μας, είχαμε το ελεύθερο να αυτοσχεδιάζουμε. Πηγαίναμε εκεί και μας έφτιαχνε το κέφι. Ανταγωνισμός μηδέν. Ακόμα και τώρα όλοι μας κάνουμε παρέα.

-Τότε πληρωνόσασταν έτσι, γιατί τώρα στην τηλεόραση κανείς δεν πληρώνεται…

-Έτσι έχω μάθει, αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια δεν έχω παίξει στην τηλεόραση, δεν το έχω ζήσει προσωπικά.

«Δεν απέχω από επιλογή, απλά δεν είμαι μέσα στις κλίκες»

-Επιλογή σας είναι να απέχετε;

-Όχι καθόλου, απλά δεν είμαι και πολύ μέσα στις κλίκες και είμαι πιο απομονωμένη. Έχω 5 φίλους που κάνω παρέα και εκτός από τον Χάρη Ρώμα δεν είναι κανείς μέσα στα πράγματα.-Σε ποια τηλεοπτική δουλειά θα θέλατε να παίξετε;

-Στο «Νησί» θα ήθελα να είχα παίξει. Θα ήθελα να παίξω και σε δραματική σειρά, αν και έχω παίξει σαν γκεστ σταρ στην ανατομία ενός εγκλήματος, στην δέκατη εντολή και στον κόκκινο κύκλο!

-Μεν και δεν θα ξαναδούμε;

-Απ ότι ξέρω και ο Στέλιος Μάινας και η Τζους Ευειδή και εγώ θα θέλαμε να το ξανακάνουμε. Δεν ξέρω ο Χάρης πόσο πολύ θέλει. Πάντως θα είχε πλάκα να δούμε τους ήρωες 20 χρόνια μετά με τα εγγόνια ή τα παιδιά τους και θα πήγαινε καλά και στην τηλεθέαση..

-Επόμενη τηλεοπτική δουλειά έχετε συζητήσει;

-Καθόλου, μα δεν υπάρχουν και δουλειές. Μέχρι τώρα καμία δουλειά δεν έχει κλείσει για του χρόνου.

-Η παραγωγή της σειράς ήταν φτηνή;
-Από άποψη ποιότητας όχι δεν ήταν φτηνή, όμως ήταν τρικάμερο, που σημαίνει πως ήταν πιο φτηνή λύση!

-Το κασέ σας το έχετε ρίξει;
-Δεν είχα και ποτέ υψηλό κασέ.

-Τώρα που μιλάμε για λεφτά.. Από τις επαναλήψεις παίρνετε χρήματα από το κανάλι;

-Από ένα σημείο και μετά μας πληρώνανε, όμως σε κάθε επανάληψη είναι και λιγότερα τα χρήματα. Έχει να κάνει και με την ώρα που προβάλλεται! Αν είναι ξημερώματα είναι ελάχιστα τα λεφτά, αν είναι το βράδυ ή το μεσημέρι είναι καλύτερα τα πράγματα. Αλλά δεν ζει κανείς με αυτά τα χρήματα!

«Το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο το συγκρίνω ακόμα και με το «Νησί»

-Ποια είναι η αγαπημένη σας δουλειά στην τηλεόραση;

-Το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο… Ήταν μια δουλειά που αδικήθηκε και την συγκρίνω ακόμα και με το νησί από άποψη εικόνας και παραγωγής. Είναι η καλύτερη μου δουλειά στην τηλεόραση.

-Τα γαλλικά τα έχετε μάθει από τους γονείς;

-Έχω γεννηθεί στην Αφρική στο βελγικό Κονγκό και έχω πάει γαλλικό σχολείο και στην Ελλάδα όταν ήρθα στα 10 μου συνέχισα σε γαλλικό σχολείο.

-Η αγάπη για τα σκυλιά συνεχίζεται;
Ναι αυτό δεν θα τελειώσει ποτέ.

-Σκυλιά έχετε τώρα;

-Είχα τον γιο της Τερέζ αλλά πριν από ένα χρόνο πέθανε από καρδιά και η Τερέζ είχε πεθάνει από καρκίνο του δέρματος. Αυτό με έχει καταρρακώσει..

-Που θα πάτε διακοπές..;
-Θα πάω με τον άντρα μου στα Κουφονήσια!

«Τώρα με την κρίση…ήταν σωστή επιλογή που δεν έκανα παιδιά»!

-Μετανιώσατε που δεν κάνατε παιδιά;
-Ήταν επιλογή μου και ειδικά τώρα με την κρίση ήταν σωστή επιλογή!

-Τώρα με την κρίση πως τα βγάζετε πέρα;
-Δύσκολα.. αρκετά δύσκολα!

-Άλλη δουλειά θα μπορούσατε να κάνετε;
-Δεν είμαι και σε μικρή ηλικία για να ξεκινήσω κάτι άλλο!

-Για το μέλλον τι να σας ευχηθώ;

-Να μας πάνε όλα καλά, και θεατρικά και τηλεοπτικά και θα ήθελα να κάνω και κινηματογράφο που δεν έχω κάνει..

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΤ Α.