Με τι σειρά εμφάνισαν τα exit poll τα κανάλια;

Ποιοι βιάστηκαν; Ποιοι καθυστέρησαν; Ποιο κανάλι βγήκε στον αέρα 45 λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης;

Το ένα μετά το άλλο τα κανάλια ξεκίνησαν να μεταδίδουν το exit poll για το Δήμο Αθήνας, τον Δήμο του Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής.

Την αρχή έκανε ο ΑΝΤ1 εμφανίζοντας πρώτος τα γραφικά μερικά δευτερόλεπτα πριν κλείσουν οι κάλπες. Το παράδειγμα του ακολούθησε σχεδόν αμέσως το MEGA, εξαφανίζοντας την αντίστροφη μέτρηση από τις οθόνες μας στα 00:56 δευτερόλεπτα.

Ακολούθησαν ο Alpha και η ΝΕΡΙΤ, ενώ στον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη ανακοίνωσε το κλείσιμο της κάλπης με τον μηδενισμό του ρολογιού ενημερώνοντας το κοινό πως σε λίγα λεπτά θα ανακοινωθεί και η πρώτη εκτίμηση…
«Σε τέσσερα, τρία, δύο, ένα. Τώρα κλείνουν οι κάλπες κυρίες και κύριοι για αν δούμε τι θα βγει από αυτές για να δούμε ποιο θα είναι το μήνυμα και πως θα διαβαστεί το μήνυμα των εκλογών σε αυτό το πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε ελάχιστα λεπτά θα δούμε και την πρώτη εκτίμηση που δίνεται από τα exit polls» είπε η δημοσιογράφος και περίπου 5 λεπτά αργότερα ανακοίνωσε πως η Ρένα Δούρου προηγείται στην περιφέρεια Αττικής, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η τρισδιάστατη απεικόνιση.

Το STAR ξεκίνησε το δελτίο του στις 19:45 οπότε και εμφάνισε τα αποτελέσματα των exit poll.