Ματθίλδη Μαγγίρα: » Η τηλεόραση πεθαίνει»

Διαβάστε περισσότερα!

Η Ματθίλδη Μαγγίρα μιλάει στο περιοδικό ΟΚ  για την τηλεόραση και αποκαλύπτει αν και υπό ποιες συνθήκες θα ήθελε να επιστρέψει σε αυτήν!

Να υποθέσω ότι μεγάλωσες βλέποντας ελληνικές ταινίες της δεκαετίες του ' 60;

«Εννοείται! Και τις παρακολουθώ ακόμη. Είναι αξεπέραστες οι ταινίες αυτές και κακώς έγινε αυτή η ρήξη με τον «ποιοτικότερο» κινηματογράφο αργότερα. Ένα είναι το σινεμά. Ο κινηματογραφικός «μπουφές» έχει όλα τα εδέσματα. Και η κόρη μου βλέπει Ρένα Βλαχοπούλου και γελάει όπως γελούσα και εγώ. Το αυθεντικό και το αληθινό είναι διαχρονικά.»

Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σου ηθοποιοί εκείνης της εποχής;

«Είναι πάρα πολλοί οι ηθοποιοί που αγάπησα από τον ελληνικό κινηματογράφο. Ο Μακρής, Ο Σταυρίδης, ο Λογοθετίδης, Ο Παπαγιαννόπουλος, ο Κωσταντάρας, ο Χατζηχρήστος, ο Ηλιόπουλος, ο Φωτόπουλος, ήταν όλοι ένας κι ένας. Όπως «και η Βλαχοπούλου, η Καρέζη, η Καραγιάννη, η Βούρτση, όλες ήταν δυνατές οντότητες στο σινεμά.»

Υπάρχουν σήμερα αντίστοιχα ταλέντα, μουσικά και κινηματογραφικά;

«Ταλέντα μπορεί να υπάρχουν, όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Τότε δεν είχαν πληθώρα υλικών αγαθών όπως σήμερα. Εμείς φτάσαμε σε κορεσμό και η τέχνη έφτασε σε κορεσμό. Δεν υπήρχε τίποτα να πεις. ένα καλό που μπορεί να γεννήσει η κρίση είναι να μας θυμίσει όσα ξεχάσαμε. Αξίζες  που χάθηκαν. Γράφτηκαν τόσα υπέροχα τραγούδια που σε ακουμπάνε μέχρι και σήμερα.»

Θέλεις να επιστρέψεις στην τηλεόραση;

«Η τηλεόραση πεθαίνει. Σειρά έχει το Διαδίκτυο. Είχα κάνει προτάσεις για διαδικτυακές σειρές, γιατί είναι κάτι που με ενδιέφερε πολύ. Το Ίντερνετ δεν έχει περιορισμούς και μπορούν να σε βλέπουν όλοι οι Έλληνες, παντού. Δεν ήταν, όμως, έτοιμα ακόμη τα ελληνικά διαδικτυακά κανάλια. Θα έκανα τηλεόραση μόνο αν υπήρχε κάτι που θα είχε ενδιαφέρον και λόγο ύπαρξης»

Διαβάστε ακόμη:

Ετοιμάζει reality show η Μαγγίρα;

Ματθίλδη Μαγγίρα: Πώς νίκησα την υπερκόπωση

Ελληνίδες celebrities που είναι αχώριστες με τις αδερφές τους