Μάρθα Καραγιάννη: «Κοιτάζω καμιά φορά τον εαυτό μου στον καθρέφτη και…»

«Είναι αναξιοπρεπές να ερωτεύεται κάποιος από μια ηλικία και μετά»

Στα νιάτα της η ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μία από τις ωραιότερες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου. Η ηθοποιός μιλώντας στην Φιλελεύθερο της Κύπρου και στον Πιερή Παναγή μιλά για το χρόνο που περνά, τον έρωτα που δεν την ενδιαφέρει και αποκαλύπτει την ηλικία της.

«Ο χρόνος είναι χρόνος και ο χρόνος περνάει. Αυτή είναι η δουλειά του… Μεγαλώνω καλά, δεν λέω, αλλά χάνεις αυτό το σφρίγος της νεότητας. Κοιτάζω καμιά φορά τον εαυτό μου στον καθρέφτη και λέω πως για την ηλικία μου κρατιέμαι μια χαρά. Είναι αναλογίες αυτές. Δεν περιμένω να δω στον καθρέφτη μια μπέμπα. Βλέπω αυτό που είμαι σήμερα. Και σήμερα είμαι 75. Σε αυτή την ηλικία δεν με απασχολεί να είμαι ωραία. Ούτε με ενδιαφέρει κανένας ούτε θέλω να ενδιαφέρω κανένα. Ερωτικώς εννοώ…»

Όσο για το γιατί αποκλείει τον έρωτα…
«Μα είσαι σοβαρός; Α πα πα! Γριά γυναίκα με κάνεις και ντρέπομαι. Είναι αναξιοπρεπές να ερωτεύεται κάποιος από μια ηλικία και μετά. Αυτό το πράγμα δεν περνάει απ' το μυαλό μου εδώ και 25 χρόνια. Είναι κύκλος και κλείνει. Όλα τα άλλα είναι παλιμπαιδισμοί. Τα ρουμπινέτα κλείνουν και άμα είσαι ξύπνιος το αντιλαμβάνεσαι και λες δεν με παίρνει. Ερωτεύτηκα όταν έπρεπε, αγάπησα και με αγάπησαν, έκανα τρέλες, γέλασα, έκλαψα, γλέντησα… Γιατί να ξέρεις, ο έρωτας, μωρό μου, είναι γλέντι. Φτάνει να το γλεντάς στη σωστή ηλικία».