Μαρία Μπακοδήμου: «Νόμιζα ότι έχω καρκίνο, ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου…»

«Είχα σοκαριστεί. Συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι ...»

Η Μαρία Μπακοδήμου σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό ΕΓΩ Weekly! εκμυστηρεύεται στον Γιάννη Βίτσα την πιο δύσκολη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί.

«Η στιγμή που νόμιζα ότι έχω καρκίνο ήταν η πιο δύσκολη στη ζωή μου. Είχα πάει στη δερματολόγο μου για κάτι απλό. Είδε μια ελιά και μου είπε «Δεν μου αρέσει. Πρέπει να τη βγάλεις». Τρόμαξα πάρα πολύ. Το ίδιο βράδυ άρχισα να ψάχνω μανιωδώς χειρούργο για να μου την αφαιρέσει. Τελικά βρήκα έναν πολύ καλό άνθρωπο και την επομένη την έβγαλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο δύσκολο ήταν εκείνο το βράδυ. Είχα σοκαριστεί. Συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι δεν ήμουν άτρωτη ούτε ανίκητη. Μέχρι τότε έλεγα μέσα μου «Είμαι πολύ δυνατή… Μπορώ να διαχειριστώ τα πάντα». Είχα μουδιάσει. Άρχισα να σκέφτομαι πολύ πρακτικά πράγματα, όπως το ποιος θα φροντίσει τα παιδιά μου, πως θα το διαχειριστούν. Ήταν το πιο δύσκολο τετραήμερο της ζωής μου. Μέχρι να βγει η βιοψία, έζησα το δράμα μου.

Αναθεώρησες τον τρόπο που έβλεπες τα πράγματα;
«Πριν μάθω ότι τελικά δεν ήταν κάτι κακό, αισθανόμουν ευτυχισμένη και μόνο που ανέβαινα τις σκάλες του σπιτιού μου. Αντιλήφθηκα πως η ευτυχία κρύβεται στα πολύ μικρά και καθημερινά. Φυσικά ο άνθρωπος παρασύρεται στη ζωή και ξεχνά πόσο πολύ εκτιμούσε τα απλά πράγματα όταν νόμιζε ότι μπορεί και να τα χάσει. Πολλές φορές ξαναφέρνω στο μυαλό μου αυτό που μ,ου συνέβη για να μην ξεχνώ ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και να νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα μου έχει χαρίσει η ζωή.»