Μαρία Κωνσταντάκη: «Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία γιατί θεωρούσα προβληματικές τις σχέσεις μου με το άλλο φύλο»

«Ένιωθα εγκλωβισμένη...»

Η Μαρία Κωνσταντάκη μίλησε στο περιοδικό Hello! και στην Μαρένα Καδιγιαννοπούλου για την ψυχοθεραπεία και πως την έχει βοηθήσει, αλλά και το πόσο σημαντική θέση στη ζωή της έχουν οι φίλοι της.

Γι’ αυτό το λόγο ξεκίνησες ψυχοθεραπεία;
Όχι. Θεωρούσα ότι είναι προβληματικές οι σχέσεις μου με το άλλο φύλο. Περισσότερο για το πως εγώ λειτουργώ μέσα σε μια σχέση. Θεωρώ πως υπήρχε πρόβλημα στο θέμα της οικειότητας. Στο πόσο αφήνεσαι να έρθεις κοντά στον άλλον, πως μπορείς να είσαι χαλαρός μέσα σε μια σχέση, όταν σε αφορά.

Δεν ήσουν χαλαρή;
Όχι.

Τι έκανες δηλαδή;
Πιεζόμουν περισσότερο από συνθήκες που έφτιαχνα στο μυαλό μου. Ένιωθα εγκλωβισμένη μέσα σε μια σχέση, χωρίς όμως να φταίει ο άλλος. Ήταν καθαρά δικό μου το θέμα. Ήθελα να έρθω κοντά και ταυτόχρονα να φύγω.

Έχει να κάνει με την ανυπομονησία σου να συμβούν πράγματα;
Έχει να κάνει και με αυτό, μόνο που εγώ το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα. Έβλεπα τη ματαιότητα του πράγματος, οπότε ήθελα να το τελειώσω γρήγορα.

Πιστεύεις πως είσαι πιο δυνατή τώρα;
Νομίζω πως ναι.

Καλή φίλη είσαι;
Είμαι καλύτερη φίλη απ’ ότι σύντροφος, επειδή δεν έχω μάθει να λειτουργώ συντροφικά, αλλά φιλικά. Με τους φίλους μου ζω έναν ατελείωτο έρωτα. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, ενώ σε μία σχέση πρέπει να αφεθώ και να θεωρήσω δεδομένο τον άλλον. Στις φιλίες μου γίνομαι χαλί να με πατήσουν, όπως και οι φίλοι μου για μένα άλλωστε.