Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Στην Πόλη είμαι Ρωμιά και στην Ελλάδα Τουρκάλα»

Τελικά, ποια είναι η πραγματική καταγωγή της νέας "Λωξάντρας" που σκορπίζει ανατολίτικες γεύσεις και αρώματα μέσα από τις τηλεοπτικές μας οθόνες...

Μπορεί στην Ελλάδα να μαθαίνουμε τώρα την Πολίτισσα μαγείρισσα, τη φιγούρα που ξυπνά μνήμες από τη θρυλική Λωξάντρα της Μαρίας Ιορδανίδου, μέσω του γαστρονομικού οδοιπορικού «Από την Πόλη έρχομαι» που ξεκίνησε να προβάλλεται στο MEGA, όμως η Μαρία Εκμεκτσίογλου για τους Τούρκους είναι εδώ και χρόνια περίφημη μαγείρισσα, βραβευμένη ιδιοκτήτρια εστιατορίων και εγνωσμένης δυναμικής τηλεστάρ. Διδάσκει μάλιστα Ιστορία των Πρώτων Υλών στο Πανεπιστήμιο Οκάν της Κωνσταντινούπολης.

«Για τους Έλληνες θα είμαι πάντα η Τουρκάλα, όπως για τους Τούρκους θα είμαι πάντα η Ελληνίδα», λέει στον Κώστα Μπουρούση για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια βέρα Ρωμιά. Ο πατέρας, γεννημένος στη Σαφράμπολη (Θεοδωρούπολη κατά τα βυζαντινά χρόνια), ήταν παιδί της Μαύρης Θάλασσας. Η μητέρα της, από την άλλη, υπήρξε μια πάππου προς πάππου Κωνσταντινουπολίτισσα.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα

Διαβάστε ακόμα:

Από την Πόλη έρχομαι… στο Φανάρι