Μαρία Ανδρούτσου: Καθημερινά κάνω πόλεμο…

«Θυσιάζω κάτι για να έχω κάτι άλλο»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε η Μαρία Ανδρούτσου, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε και για τα κιλά που έχασε, αλλά και για τον αγώνα που δίνει καθημερινά, προκειμένου να διατηρήσει τη σιλουέτα της.

Κατάφερες να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες πριν από δυόμισι χρόνια.

Ναι, έχουν περάσει δυόμισι χρόνια. Παλεύω κάθε μέρα. Καθημερινά κάνω πόλεμο, δεν σταματάει αυτό, δεν γίνεται αλλιώς. Κάθε μέρα πρέπει να σκεφτώ να μη φάω κάτι που λιγουρεύομαι. Αναρωτιέμαι: «Να το φάω, να μην το φάω;». Έτσι πάει… (Γέλια). Άλλες φορές είμαι πιο δυνατή, άλλες πάλι μπορεί να κάνω κάποια παρασπονδία, την επόμενη μέρα όμως επανέρχομαι.

Δεν είναι «βασανιστικό»;

Δεν θα το έλεγα βασανιστικό. Για να διατηρήσω αυτά τα κιλά, νιώθω άλλη χαρά και άλλες ικανοποιήσεις, που λέω: «Θυσιάζω κάτι για να έχω κάτι άλλο». Το βλέπω σαν μια καθημερινή μάχη, με την καλή έννοια, που πρέπει να φέρω εις πέρας.

Τα 13 κιλά που έχασες τι σου «πρόσθεταν» και τι σου «αφαιρούσαν»;

Μου έδιναν το φαγητό, που έκανα κάποιες στιγμές χαράς, οι οποίες μετά μου την αφαιρούσαν. Επειδή είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου, πάντα έλεγα: «Πάλι έφαγες, πάλι δεν κατάφερες να συγκρατηθείς». Πήγαινα να βάλω ένα παντελόνι, φούσκωνε λίγο εδώ, λίγο εκεί, μου αφαιρούσε τη χαρά από την καθημερινότητα με τα ρούχα και την εμφάνιση. Δεν άλλαξε κάτι στις σχέσεις μου και στη δουλειά μου. Έτσι κι αλλιώς, δεν ξεκίνησαν έτσι, δεν το στηρίζω εκεί. Είναι ωραίο να έχεις μια όμορφη εμφάνιση, είμαι μια κωμική ηθοποιός, αλλά το έκανα για μένα, για να νιώθω καλύτερα. Κάποια πράγματα είναι δικά μας. Να βάλω ένα άλλο παντελόνι… ήταν δικό μου θέμα, το οποίο είχα στο μυαλό μου και είπα ότι πρέπει να λυθεί.