Μάνος Ιωάννου: «Έτυχε να φύγει το σλιπάκι, να νιώσω ξαφνικά ένα περίεργο αεράκι χαμηλά…»

«Πριν προλάβω να το σώσω, ήρθε δίπλα μου ο Κώστας Κόκλας και μου είπε στο αυτί: "Πολλή φόρα πήρες. Κατέβασε λίγο ταχύτητα"!».

Ο Μάνος Ιωάννου περιγράφει στο περιοδικό ΟΚ! και το Γιάννη Πουλόπουλο αστεία περιστατικά που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της παράστασης «Άνδρες έτοιμοι για όλα».

Ποια είναι η καλύτερή σου ανάμνηση από αυτό το έργο που παίχτηκε τέσσερις σεζόν;

Νομίζω, η τελευταία σκηνή όπου έπρεπε να κάνουμε στριπτίζ είχε πάντα πολύ ενδιαφέρον. Συνέβησαν διάφορα ατυχήματα. Δεν νομίζω να υπήρξε κάποιος από τους πέντε μας που να μην έκανε το λάθος, μαζί με το παντελόνι να τραβήξει και το εσώρουχο, λίγο πριν σβήσουν τα φώτα και να κάνει «αποκαλύψεις». Ο πιο ατσούμπαλος από όλους ήταν ο Κώστας Ευριπιώτης, τον είδαμε γυμνό αρκετές φορές. (Γελάει.) Αλλά και σε εμένα έτυχε να φύγει το σλιπάκι, να νιώσω ξαφνικά ένα περίεργο αεράκι χαμηλά και να με λούζει ιδρώτας. (Γελάει.) Η πιο αστεία στιγμή που θυμάμαι ήταν όταν σε μια παράσταση, βλέποντας το κοινό από κάτω να μην είναι πολύ θερμό, στην τελευταία πράξη που είχα μία σκηνή καβγά με τη Νίκη Λάμη –υποδυόταν τη σύντροφό μου– γύρισα και είπα ψιθυριστά στον Κώστα Κόκλα: «Τώρα θα τους πάρω τα σώβρακα!». Είπα λοιπόν την πρώτη μου ατάκα «Τι είπες, μωρή;» κι εκεί που είχα πάρει φόρα για να συνεχίσω να της τα χώνω, λέγοντας: «Δεν φταίει λέει; Και βέβαια φταίει!», έκανα σαρδάμ. Πριν προλάβω να το σώσω, ήρθε δίπλα μου ο Κώστας Κόκλας και μου είπε στο αυτί: «Πολλή φόρα πήρες. Κατέβασε λίγο ταχύτητα!». Ε, αυτή η σκηνή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, γιατί διαλυθήκαμε όλοι από τα γέλια.