Μανώλης Κονταρός: «Θα καιγόμουν ζωντανός»!

Ο Μανώλης Κονταρός περιγράφει το νέο εφιαλτικό τροχαίο που είχε αλλά και πώς κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το Ι.Χ. του.

Ξεγέλασε τον χάρο για ακόμη μία φορά! «Δεν με κυνηγάει καμία ατυχία. Αντιθέτως, αφού είναι καλά η παρέα μου και εγώ, είμαι πολύ τυχερός! Οσα καταστράφηκαν είναι υλικά αγαθά, τα οποία δεν με απασχολούν καθόλου», δήλωσε στην εφημερίδα Espresso και τη Μαρία Ανδρέου.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που με κράτησε ζωντανό και όρθιο ήταν η ψυχραιμία μου» αποκαλύπτει στην «Εspresso» ο Μανώλης Κονταρός, μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο έξω από το Ναύπλιο. Οπως περιγράφει μιλώντας στην «Εspresso» ο δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης, ένα φορτηγό που οδηγούσε μια γυναίκα πετάχτηκε ξαφνικά από μια διασταύρωση και έπεσε πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Ο τραγουδιστής μαζί με την παρέα του πηγαίναν καλεσμένοι σε βάφτιση, που γινόταν το μεσημέρι, Επιστρέφοντας από τη Γερμανία, όρθιος ξανά, μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε το 2010και θα επέστρεφαν αυθημερόν στην Αθήνα, καθώς ο παραδοσιακός ερμηνευτής θα τραγουδούσε στο κέντρο Φως, σε μια ειδική εκδήλωση με τον Νίκο Ζωιδάκη: «Το αυτοκίνητο που είχαμε ήταν ασφαλές και μεγάλο. Ενα Audi A5. Με τη σφοδρή σύγκρουση άνοιξαν οι αερόσακοι. Oι υπόλοιποι τρεις συνεπιβάτες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) κατέβηκαν από το αμάξι. Απέξω ακούγονταν φωνές από κόσμο που ούρλιαζε: «Βγαίνει καπνός από το αυτοκίνητο, θα ανατιναχθεί, σώστε τον άνθρωπο που είναι μέσα»!

Ο αδερφικός μου φίλος, ο Πολυχρόνης, προσπαθούσε να με απεγκλωβίσει γιατί είχε μαγκώσει η πόρτα» αναφέρει ο δεξιοτέχνης του λαούτου και συνεχίζει: «Εγώ ήμουν ο συνοδηγός και ο Πολυχρόνης οδηγούσε. Για ελάχιστα δευτερόλεπτα πέρασε από το μυαλό μου μια άσχημη σκέψη, όταν μπήκε ο καπνός μέσα στο αμάξι. Είπα στον εαυτό μου: «Μανώλη, θα καείς σαν τον… τζίτζικα». Στιγμιαία την απώθησα και σκέφτηκα: «Είμαι δυνατός, θα ζήσω». Και έτσι κράτησα την ψυχραιμία μου. Δεν σκέφτηκα καθόλου το προηγούμενο τροχαίο. Δεν ήρθε στην μνήμη μου ούτε καν αντανακλαστικά. Είχα μια νέα περιπέτεια να αντιμετωπίσω. Το όλο θέμα είναι να μη σε πιάσει πανικός».