Μανώλης Γλέζος στο Νewsit: «Θα είμαι στην ευρωβουλή μόνο για ένα χρόνο» – «Ο Τσίπρας έπρεπε να πάει στο ευρωντιμπέιτ»

«Αν το βουλώσω δεν θα είμαι ο Γλέζος» - Τι είπε για το Ποτάμι

 Για το πόσο θα μείνει στην ευρωβουλή, για το αν έπρεπε η όχι να πάει ο Αλέξης Τσίπρας στο ντιμπέιτ για την Ευρώπη, για το αν πρέπει να μείνουμε ή όχι στο ευρώ και αν έχει συζητηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, για το αν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και για το ποιούς έλληνες θεωρεί πλούσιους, μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο newsit.

Εγκαινιάζοντας την σειρά εκπομπών του newsit, ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε κατ' αρχήν στην υποψηφιότητά του και πως ελήφθη η απόφαση να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «δεν θα δεχόμουν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσω ως αντιπερισπασμός».

Ο κ. Γλέζος είπε επίσης ότι δίνει περιθώριο ενός έτους για την παραμονή του στην ευρωβουλή και πρόσθεσε ότι αν γίνουν νωρίτερα εθνικές εκλογές εκείνος θα επιστρέψει πίσω. Είπε επίσης ότι είχε προηγηθεί πρόταση από συνιστώσα για την υποψηφιότητά του και αυτό δεν αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή για την στραφεί αλλού η προσοχή της κοινής γνώμης.
Είπε επίσης ότι ο κόσμος τον θέλει περισσότερο εδώ, παρά στην ευρωβουλή.

Και πρόσθεσε: «Θέλησα να παω στο ευρωκοινοβούλιο για να μεταφέρω το καινούριο που γεννιέται στην Ελλάδα. Εμείς δεν μιλάμε απλώς για ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας αλλά για ανατροπή του συστήματος για να εφαρμοστεί η λαική κυριαρχία όπως το Σύνταγμα ορίζει.»

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIT

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη: