Μανίνα Ζουμπουλάκη: «Στα 47 μου έκανα δίδυμα χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση»

«Κινούμαι σε έναν κύκλο ανθρώπων που δεν είναι συμβατικοί»

Η δημοσιογράφος και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη μίλησε στον Γιάννη Βίτσα και στον περιοδικό ΕΓΩ Weekly για την απόφαση της να γίνει και πάλι μητέρα στα 47 της χρόνια.

Στα 47 σου αποφάσισες πολύ συνειδητά να κάνεις παιδί.
«Έχω άλλον ένα γιο, είκοσι ετών. Στα 47 μου έκανα δίδυμα χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση. Πάντα ήθελα να αποκτήσω πολλά παιδιά. Στην οικογένειά μου υπάρχει ούτως ή άλλως παράδοση γυναικών που έκαναν παιδιά σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Είχα μείνει και στο παρελθόν έγκυος, αλλά απέβαλα. Επικαλούνται πάντα το επιχείρημα για τις γυναίκες που αποφασίζουν να γίνουν μητέρες σε μεγάλη ηλικία ότι ενδέχεται να μην είναι κοντά στα παιδιά τους τα επόμενα είκοσι χρόνια. Και ποιος μπορεί να εγγυηθεί σε μια γυναίκα πολύ μικρότερης ηλικίας ότι θα ζήσει και πόσο; Προσωπικά θέλω να δω τα παιδιά μου μεγάλα να δημιουργούν τις δικές τους οικογένειες».

Δέχτηκες προκατάληψη ή αντίδραση όταν αποφάσισες να κάνεις παιδί στα 47;
«Κινούμαι σε έναν κύκλο ανθρώπων που δεν είναι συμβατικοί. Δεν έχω φίλους υπαλλήλους σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες: Είναι όλοι δημοσιογράφοι ή καλλιτέχνες. Ποιος θα μου έλεγε κάτι; Σίγουρα στο σχολείο των παιδιών υπάρχουν ενδεχομένως και κάποιοι που μπορεί να ξινίσουν τα μούτρα ή να πουν πράγματα πίσω από την πλάτη μου. Μπροστά μου δεν έχει αναφέρει κανείς τίποτα! Γενικά δεν με νοιάζει τι σκέφτεται ο καθένας. Δεν με έχει απασχολήσει ποτέ αν με συμπαθεί ο τάδε ή όχι. Δεν έχω τέτοιες ανασφάλειες»