Λουκάκος: «Δεν ξέρω πως θα ήταν η Ευγενία, την Μαρία την έχουν αγαπήσει τα παιδιά»

 Tι διαφορετικό θα δούμε το Junior Master Chef- πέρα από το προφανές, που είναι οι πιο μικροί παίκτες…

Ακριβώς λόγω των παιδιών το Junior δεν έχει τόσο ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά εκπαιδευτικό. Νομίζω ότι θα βγάλει γέλιο και καλή διάθεση χάρη στον παιδικό ενθουσισμό και τη ευγενή άμιλλα των μικρών συμμετέχοντων..

Σε εξέπλησαν τα πιτσιρίκια;

Σίγουρα, Δεν περιμένεις από παιδιά τέτοιας ηλικίας, που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, να τους δώσεις οδηγίες, να τις καταλάβουν και να τις ακολουθήσουν με ακρίβεια. Με εξέπλξησαν ευχάσριστα..

Θα είσαι το ίδιο αυστηρός με τα παιδάκια, όπως ήσουν και με τους μεγάλους επίδοξους σέφ;

Ναι, είχα το προφίλ του λίγο πιο αυστηρού κριτή. Πιστεύω πως αυτό βοηθάει να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων. Στα παιδάκια, που είναι ευαίσθητες ψυχές, υπάρχει σίγουρα μια κριτική άλλου ύφους. Δεν θα δούμε τόσο αυστηρότητα, όσο επεξήγηση και επιείκεια…

Αν είχες ένα παιδί, θα το άφηνες να εκτεθεί έτσι στην τηλεόραση; Μπορείς να είναι ένα απλό παιχνίδι μαγειρικής, αλλά δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τον ανταγωνισμό, την ήττα, την απογοήτευση;

Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε ένα τέτοιo παιχνίδι πρέπει να χωριστεί σε δύο στάδια… Είναι το στάδιο της διαδικασίας που διεξάγεται  ο διαγωνισμός, τα παιδιά  μαθαίνουν τα υλικά, τρόπους παρασκευής, διασκεδάζουν, αλλά υπάρχει και το δεύτερο σκέλος, το οποίο είναι η προβολή του παιχνιδιού και τα επακόλουθα της. Αυτό σίγουρα σηκώνει κουβέντα, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σε μια τόσο υποθετική ερώτηση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω την παράμετρο  του να είσαι γονιός. Σίγουρα, η οικογένεια, οι γονείς θα πρέπουν  να σκεφτούν πως θα διαχειριστούν  την όλη κατάσταση για να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία του παιδιού. Αυτό όμως που μπορώ με σιγουριά να υποστηρίξω- αν εξαιρέσει κανείς το κομμάτι της προβολής-είναι πως η συμμετοχή ήταν πολύ εποικοδομητική για τα παιδιά. Έμαθαν  πολλά  κι έζησαν μια εμπειρία που τα ενθουσίασε πάρα πολύ. 

Με ποια παρουσιάστρια βρέθηκες πιο κοντά, με την Ευγενία Μανωλίδου ή με τη Μαρία Μπεκατώρου;

Νομίζω πως και με τις δύο παρουσιάστριες υπήρχε μια συνεργασία άψογη για τις ανάγκες του προγράμματος. Ήταν μια χαρά και οι δύο. Δεν μπορώ α διαλέξω, γιατί και με την Ευγενεία αλλά και τη Μαρία συνεργαστήκαμε χωρίς προβλήματα..

Τώρα που σχεδόν τελείωσαν τα γυρίσματα του Junior Master Chef , πιστεύεις ότι η Μαρία Μπεκατώρου ήταν η καλύτερη επιλογή για την παρουσίαση του;

Δεν μπορώ να πω, γιατί δεν γνωρίζω πως θα ήταν η Ευγενία. Σίγουρα μπορώ να πω πω της Μαρίας της πήγαινε ο ρόλος πάρα πολύ, γιατί έχει μια παιδικότητα και μια φιλική προσέγγιση προς τον κόσμο-ιδίως προς τα παιδιά..

Πηγή: DOWN TOWN από τον Γιώργο Πράσινο

Διαβάστε ακόμη:

Η μπηχτή του μικρού master chef στον μεγαλύτερο

Η γλυκιά πρεμιέρα των μικρών μαγείρων

Μπεκατώρου: «Ολα αυτά τα χρόνια σκεφτόμουν, «που θες να πας, θα σε… φάνε»!