Λιάγκας για Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Δολοφονία είναι»!

«Αν δεν μπορεί να καταδικαστούν ποινικά αυτοί οι πέντε, τουλάχιστον να στιγματιστούν όσο τίποτε άλλο πανελληνίως»!

Η τραγική κατάληξη του Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στο «Πρωινό» της Δευτέρας. 

«Είναι η δολοφονία ή …δολοφονία! Εκεί τον οδήγησαν κάποιοι άνθρωποι!», είπε οργισμένη η Μαίρη Συνατσάκης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε επί του θέματος ο Γιώργος Λιάγκας. 

«Είναι τραγικό! Το θέμα είναι ότι αυτοί οι πέντε είναι έξω και πολύ δύσκολα θα μπούνε μέσα. Δεν ξέρω αν υπάρχει ποινική διάσταση. Ακόμα και να αυτοκτόνησε με μαχαίρι, δολοφονία είναι, γιατί ουσιαστικά οι άλλοι τον οδήγησαν. Του όπλισαν το χέρι να αυτοκτονήσει, όταν δεν μπορούσε να ζήσει άλλο από την ψυχολογική πίεση. Όλοι έχουμε ανατριχιάσει από την ιστορία αυτή», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Ο Γιώργος Λιάγκας τόνισε ότι η τιμωρία των εμπλεκόμενων στην υπόθεση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ηθική, αν όχι ποινική. «Τουλάχιστον η θυσία αυτού του ανθρώπου να γίνει παράδειγμα έτσι ώστε οποιοδήποτε νταής πειράξει έναν πιο αδύνατο την επόμενη φορά να το σκεφτεί διπλά και τριπλά. Αλλά θα πρέπει με κάποιον τρόπο, αν δεν μπορεί να καταδικαστούν ποινικά αυτοί οι πέντε, τουλάχιστον να στιγματιστούν όσο τίποτε άλλο πανελληνίως, ώστε να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή. Να είναι τέτοιος ο ηθικός καυτηριασμός ώστε να μη σκεφτεί ποτέ κανένας άλλος να κάνει κάτι το αντίστοιχο», τόνισε.

https://www.youtube.com/embed/RoWAE49ZPmU