Λένα Μαντά: «Μετανιώνω που έγινε σειρά το Βαλς με 12 Θεούς»

«Το παραποίησαν σε βαθμό κακοποίησης...»

Η Λένα Μαντά με αφορμή το νέο της βιβλίο «Μια συγγνώμη για το τέλος» μίλησε στο Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη με την ειλικρινή διάθεση που έχει και στη σχέση με τους χιλιάδες αναγνώστες της.

Αν το «Μια συγγνώμη για το τέλος» θελήσει να το πάρει μία παραγωγή του Hollywood, να το κάνει ταινία, ποιοι θα θέλατε να πρωταγωνιστήσουν;
Κανείς! Δεν πρόκειται να δώσω ξανά κανένα μου βιβλίο για να γίνει σήριαλ ή ταινία. Είδα τι έγινε κι εδώ στην Ελλάδα που το έδωσα. Είχα πολύ κακή εμπειρία με το «Βαλς με 12 θεούς» που έγινε σειρά και το μετανιώνω πολύ. Το παραποίησαν σε βαθμό κακοποίησης, κάτι για το οποίο ο κόσμος θύμωσε πάρα πολύ. Δεν αναγνώριζαν πια το σενάριο! Δεν είμαι καθόλου χαρούμενη. Μου έκαναν ξανά πρόταση για το «Με λένε Ντάτα» και τους απάντησα αρνητικά.

Σε αυτό που συνέβη με το «Βαλς με 12 θεούς» ευθύνεται ο ΑΝΤ1, η παραγωγή ή οι σεναριογράφοι;
Η παραγωγή και οι σεναριογράφοι. Δεδομένων των συνθηκών, έκαναν μία έντιμη προσπάθεια, αλλά… Σε κάθε μου παρουσίαση πρέπει να απολογούμαι στον κόσμο για το «Βαλς». Όλοι μου λένε «μα γιατί έγινε αυτό, γιατί το δώσατε;». Μου ζητούν χύμα τα ρέστα. Κι αυτό δεν θέλω να το ξαναζήσω! Αν είναι να το ξανακάνω, θα έχω την απόλυτη ευθύνη του σεναρίου και δεν θα φεύγει ούτε σελίδα έτσι. Σελίδα και μονογραφή για να γυριστεί. Τόσο απόλυτη είμαι!

Όμως και σε μεγάλες σειρές και ταινίες γίνεται αυτό, το να υπάρχει δηλαδή μία σχετική απόκλιση από το βιβλίο. Όπως έγινε στο «Game of thrones» και στο «Harry Potter»…
Ναι, αλλά επειδή εγώ είμαι και λίγο μεγάλη στην ηλικία, είμαι την γενιάς που απόλαυσα την τηλεόραση. Είδα σειρές όπως η «Πρόβα νυφικού», η «Λωξάντρα», «Το νησί». Ήταν σειρές που, είτε διάβαζες το βιβλίο είτε έβλεπες τη σειρά ήταν το ίδιο. Αυτό δεν έγινε με το «Βαλς». Ειδικά η δεύτερη σεζόν ήταν μεγάλη προσβολή για το βιβλίο μου.