Κυβερνήτης και μηχανικός εξηγούν τι μπορεί να συνέβη στο Boeing των Malaysian Airlines

Να εξηγήσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία τους προσπάθησαν ένας κυβερνήτης κι ένας μηχανικός.

Το θρίλερ με το Boeing 777 των Malaysian Airlines συνεχίζεται… για τέταρτη ημέρα!

Ο κυβερνήτης Γ. Κωνσταντέλος και ο μηχανικός Π. Αθανασιάδης προσπάθησαν στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ, με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτουν να δώσουν πιθανές εξηγήσεις για τη μυστήρια εξαφάνιση του αεροσκάφους, αφού ο καιρός ήταν καλός, το αεροσκάφος υπερσύγχρονο και ο πιλότος εξειρετικά έμπειρος.

Τι μπορεί να συνέβη;

Ο κυβερνήτης κ. Κωνσταντέλος, εξήγησε ποια είναι η βασική κίνηση που κάνει ένας πιλότος όταν διαπιστώσει ότι κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της πτήσης και από την πλευρά του ο μηχανικός κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι σε τέτοιο ύψος είναι πιθανό να συμβούν διάφορες βλάβες ωστόσο υπέδειξε μία συγκεκριμένη οθόνη όπου εμφανίζεται στους κυβερνήτες τι είδους βλάβη υπάρχει αλλά και ένα check list το οποίο τους καθοδηγεί τι να κάνουν. Με λίγα λόγια υπάρχει καθοδήγηση και οι κυβερνήτες δε λειτουργούν αυθαίρετα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συνεπώς τα πιθανότερα σενάρια είναι είτε να μπήκε κάποιος στο πιλοτήριο και κάτι να προκάλεσε, είτε να έγινε κάτι πολύ βίαιο ξαφνικά στον αέρα.

Μάλιστα αυτό το δεύτερο σενάριο είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το επικρατέστερο, δεδομένης μίας ζημιάς που υπήρχε στο φτερό.

Δείτε το βίντεο: