Κρίσιμη σύσκεψη για το MEGA

Μετά από αρκετά χρόνια στην κορυφή της κατάταξης, βρέθηκαν ξαφνικά στη δεύτερη θέση. Ωστόσο τα στελέχη, αλλά κυρίως η ιδιοκτησία του MEGA επιθυμεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους τηλεθεατές στη συχνότητά τους.

Τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση της Όλγας Τρέμη από την παρουσίαση του καθημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων, έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για την επόμενη σεζόν. Όλα αυτά τα σενάρια θα λάβουν τέλος σε λίγες μέρες, στην κρίσιμη συνάντηση των μετόχων του σταθμού, με τη λήψη των αποφάσεων.

Τη Δευτέρα λοιπόν είναι προγραμματισμένο να γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την οποία θα συζητηθούν όλα όσα θα γίνουν στον ενημερωτικό τομέα και κυρίως στην «ναυαρχίδα» του, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, επικρατέστερο πρόσωπο για να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είναι η Μαρία Σαράφογλου, αφού οι μέτοχοι δεν φαίνεται να επιθυμούν την «είσοδο» ενός καινούργιου προσώπου, αλλά την αξιοποίηση προσώπων που ήδη ανήκουν στο δυναμικό του σταθμού.

Ωστόσο, για το ρόλο του σχολιαστή στα δελτία μπορεί να υπάρξει κάποιος καινούργιος «κάτοικος Μεσογείων», αφού άλλωστε, ακόμα δεν έχει συζητηθεί και οριστικοποιηθεί -κάτι που πρόκειται να γίνει στη συνεδρίαση- το πλαίσιο συνεργασίας με τον Παύλο Τσίμα. Οι μέτοχοι θα αποφασίσουν αν θα διαθέσουν τα χρήματα για να συνεχίσει η «Έρευνα» του γνωστού δημοσιογράφου, απόφαση από την οποία θα κριθεί και η δική του στάση και παραμονή στο κανάλι της Μεσογείων, ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Οι αποφάσεις βέβαια στην κρίσιμη σύσκεψη του ΔΣ θα φέρουν αλλαγές ευρύτερα στον ενημερωτικό τομέα, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, επιθυμία των μετόχων είναι το πρόσωπο που θα επιλέξουν για το κεντρικό δελτίο να βγει στον αέρα την επόμενη Δευτέρα στις 8 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα δηλαδή που αναμένεται να βγει και το «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Λογικό λοιπόν είναι πολλά από τα στελέχη του MEGA, όπως και ο διευθυντής Ενημέρωσης Χρήστος Παναγιωτόπουλος να περιμένουν τις αποφάσεις του ΔΣ, αφού από αυτές θα κριθούν πολλά…!

Γρηγόρης Μελάς