Κώστας Τσάκωνας: » Έχω απατήσει τη γυναίκα μου! Έκανε πως δεν το άκουσε, πως δεν τα είδε!»

"Είχα απώλεια μνήμης και δεν μπορούσα να θυμηθώ"

O Κώστας Τσάκωνας μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελα να έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ και το Γιάννη Βίτσα για τα αδέλφια του και τη γυναίκα του!

Είχατε οικονομικές επιπτώσεις από το ατύχημα που είχατε το 2004;

» Βεβαίως. Δεν μπορούσα να δουλέψω στο θέατρο. Είχα απώλεια πρόσφατης μνήμης και δεν μπορούσα να θυμηθώ. Ήταν πλήγμα και οικονομικά και συναισθηματικά και ψυχολογικά.»

Έρχομαι στα αδέλφια σας. Ο αδελφός σας έχει νοητική στέρηση και η αδελφή σας επιληψία. Είναι πολύ συγκινητικό ότι είστε  δίπλα τους.

«Εγώ τους προστατεύω. Όταν πέθανε ο πατέρας μου, το 2004, μου άφησε τα δύο παιδιά να τα προστατεύσω εγώ.»

Είναι δύσκολο για την οικογένεια σας να έχετε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας;

«Είναι δύσκολο.Αν δεν έχω τρελαθεί ακόμη ευθύνεται ο χαρακτήρας και η στάση της ζωής μου. Κανονικά έπρεπε να έχω τρελαθεί. Όποτε δούλευα στο θέατρο περιοδεία, ο αδελφός μου με κοιτούσε με μάτια θλιμμένου σκύλου. Μου έλεγε: «Γιατί θα φύγεις;» Τι να του έλεγα…Πάω να δουλέψω να βγάλω χρήματα για να σας ζήσω; Αυτή είναι η κοινωνική πρόνοια στην Ελλάδα. Δίνω τα πάντα για να μπορούν τα αδέλφια μου να ζουν άνετα, να μην τους λείψει τίποτα. Είναι η ψυχή μου, το αίμα μου. Όσο ζω και υπάρχω, θα φροντίζω τα αδέλφια μου. Παρ΄όλη τη ζημία που έπαθα το 2004, προσπαθούσα να κάνω τα πάντα, οποιαδήποτε δουλειά για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στα προβλήματα.»

Θέλετε να επιστρέψετε στο θέατρο;

» 'Οχι. Δεν ξαναπάω θέατρο. Τελείωσε. Καλό είναι να εμφανίζεσαι στο θέατρο όσο είσαι ζωντανός και νηφάλιος. Αν πάρεις τα κάτω σου και γεράσεις, δεν πρέπει να εμφανίζεσαι στη σκηνή. Δούλεψα με το συγχωρεμένο Χατζηχρήστο σε μία από τις τελευταίες του παραστάσεις. 'Ήταν ογδόντα ετών περίπου και έλεγαν οι θεατές: «Τον φουκαρά. Σέρνεται πάνω στη σκηνή.» Είναι λυπηρό να λένε «σέρνεται στη σκηνή και παίζει με αυτό το χάλι του.Καλύτερα να αποσύρεσαι, να σε θυμούνται ζωντανό.»

Είστε παντρεμένος σαράντα τρία χρόνια και έχετε ένα γιο.Αλήθεια, περάσατε ποτέ κρίση στο γάμος σας;

» Όχι. Δεν πέρασα κρίση. Έχω μια γυναίκα…διαμάντι. Έκανα μερικές λαμογίες στη ζωή μου, αλλά ήταν αξιοπρεπής κυρία και τις ανέχθηκε.»

Άρα, μου λέτε ότι απιστήσατε;

«Ναι. Και, παρ' όλα αυτά, η γυναίκα μου στάθηκε δίπλα μου και με ανέχθηκε. Έκανε πως δεν τα άκουσε, πως δεν τα είδε και με συγχ'ωρεσε. Την αγαπώ πολύ.Μου συμπαραστάθηκε σε όλες τις στεναχώριες μου.» 

Διαβάστε ακόμα

Ο Κώστας Τσάκωνας μίλησε για τo» θάνατο» του στην Τατιάνα Στεφανίδου!

Xαμός στα social media με την «αυτοκτονία» του Kώστα Τσάκωνα! O αγαπημένος ηθοποιός ΖΕΙ!

Ο Γολγοθάς του Κώστα Τσάκωνα