Κώστας Αποστολάκης: «Δεν ήθελα να είμαι ένα ακόμα ρολάκι»

Τι είπε ο γνωστός ηθοποιός για τα εφτά χρόνια που έμεινε εκτός χώρου;

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα παραχώρησε ο Κώστας Αποστολάκης που μίλησε μεταξύ άλλων για τα εφτά χρόνια που απείχε από την τηλεόραση και το θέατρο.

Δεν σου αρέσει η τηλεόραση ή δεν σου δόθηκαν ευκαιρίες;

Είμαι επιλεκτικός, κυρίως όμως δεν αρέσω εγώ της τηλεόρασης. Δεν με έχουν επιλέξει για πράγματα που με αφορούσαν, γι’ αυτό δεν έχω δουλέψει. Και ευτυχώς είχα την επιλογή να πω «όχι» σε όσα δεν με αφορούσαν.

Γι’ αυτό είχες πάντα νυχτερινά μαγαζιά;

Από το 1993 μέχρι και πέρυσι είχα νυχτερινά μαγαζιά γιατί δεν ήθελα να είμαι απόλυτα εξαρτημένος από τη δουλειά. Και μου χάρισαν μια άνετη ζωή χωρίς εξάρτηση από κανέναν. Μου την έσπαγε που παραγωγοί, σκηνοθέτες και λοιποί ιθύνοντες μου έβαζαν ταμπέλες και με επέλεγαν είτε για ρόλους οι οποίοι τους περίσσευαν, είτε επειδή ήθελαν να κλείσουν έναν θίασο. Δεν ήθελα να είμαι ένα ακόμα ρολάκι που θα τους έκανε το γέμισμα. Επέλεξα να μην το κάνω αυτό και έτσι έμεινα εκτός επτά χρόνια.

Δεν σε ενόχλησε;

Πολύ, αλλά για όλα τα πράγματα υπάρχει Θεία Πρόνοια. Όταν έρθει το σωστό timing, όταν είσαι έτοιμος, τότε όλα γίνονται. Είχα μείνει εκτός από το 1998 μέχρι το 2004. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα μόνο δύο δουλειές. Αισθανόμουν ότι πνίγομαι, αλλά στο τέλος κατάλαβα ότι όλη αυτή η ιστορία με βοήθησε να ξεκαθαρίσω πράγματα σχετικά με τον εαυτό μου. Να μην έχω έπαρση, να μη νομίζω ότι μπορώ να τα κάνω όλα και να ακούω. Επίσης, με βοήθησε να εστιάσω περισσότερο πάνω στο θέατρο. Να φωτογραφίζω εικόνες και να παρατηρώ τον κόσμο. Ήταν σαν μια δεύτερη σχολή.

Σκέφτηκες ότι κάπου εκεί τελείωσε η υποκριτική για σένα;

Ποτέ. Μπορεί να με πήρε από κάτω, αλλά δεν τα παράτησα ποτέ. Είμαι πάντα μάχιμος.