Καβαλιέρε:Γυναίκα τον καθίζει τελικά στο σκαμνί

Δείτε το βίντεο με την είδηση της παραπομπής του Καβαλιέρε σε δίκη

Ο Σίλβιο σίγουρα δεν θα πάει φυλακή. Όμως η εικόνα του θα “αλλοιωθεί” και είναι αυτό που φοβάται ο ιταλός πρωθυπουργός. Ο δικαστής που παρέπεμψε σε δίκη τον Καβαλιέρε είναι…γυναίκα. Και για πρώτη φορά ίσως η γοητεία του ιταλού πρωθυπουργού δεν πέρασε.

Η σκληρή δικαστής, Κριστίνα ντι Τσένσο αποφάσισε πως στις 6 Απριλίου λίγο πριν το Πάσχα για πρώτη φορά ιταλός πρωθυπουργός θα καθίσει στο σκαμνί της δικαιοσύνης. Και μάλιστα για ένα ροζ σκάνδαλο. Η πέτρα του σκανδάλου, η γνωστή πλέον Ρούμπι και γι αυτό το σκάνδαλο ονομάστηκε “Ρούμπι-γκέιτ”.

Όλοι τώρα περιμένουν τι θα γίνει. Αν κυβέρνηση του Καβαλιέρε διαλυθεί, τρία είναι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, τα πιθανά σενάρια για το πολιτικό μέλλον της γειτονικής χώρας: κατ΄ αρχάς, ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο μπορεί να ορίσει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση ως την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.
Το δεύτερο σενάριο μιλάει για μια κεντροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος που ηγείται της αντιπολίτευσης. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως, σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, ολοένα και απομακρύνεται κυρίως λόγω της ανικανότητας της ιταλικής Αριστεράς να εμφανιστεί ενωμένη.

Τέλος, το τρίτο σενάριο προβλέπει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον άσπονδο εσωκομματικό εχθρό του κ. Μπερλουσκόνι, τον Τζιανφράνκο Φίνι. Και αυτή η προοπτική όμως δεν συγκεντρώνει πολλούς οπαδούς, κυρίως λόγω του παρελθόντος του κ. Φίνι, ενός δεδηλωμένου θιασώτη φασιστικών ιδεών ο οποίος έχει εκφράσει τον θαυμασμό του προς τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Ωστόσο χθες το πρωί ο κ. Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν σκοπό να παραιτηθεί, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις κυριακάτικες κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών για την εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλα ως μια «προσπάθεια ανατροπής» του.

Διαβάστε περισσότερα στοNewsIt

Δείτε το βίντεο με την είδηση της παραπομπής του Καβαλιέρε σε δίκη: