Καίτη Φίνου: «Είμαι ανέραστη! Σιχαίνομαι το σώμα μου…»

«Λειτουργούσα εντελώς καταστροφικά. Και όταν έφτασα...»

Στα 57 της χρόνια δεν διστάζει να μιλήσει έξω από τα δόντια. Η Καίτη Φίνου μίλησε στην Σάσα Σταμάτη και στην εφημερίδα Freddo για όσα την ενοχολούν…

«Έκανα περίπου 50 βιντεοκασέτες. Κι ύστερα, τα περιοδικά της δεκαετίας του ΄90 «χτυπούσαν» το καρακιτσαριό και το cult των '80s. Τα περιοδικά μας αποδόμησαν λες και ήταν η Εκκλησία και αφόρισαν αυτή τη δεκαετία…»

Πέρασες δύσκολα ψυχολογικά με όλο αυτό που συνέβαινε;
Πάρα πολύ. Καταρχάς το πάχος μου εκεί οφείλεται. Στεναχωριέσαι και παθαίνεις θυρεοειδή. Στεναχωριέσαι γιατί ντρέπεσαι γι' αυτό που παίζεις. Ντρέπεσαι γι' αυτό που είσαι και δεν σου χτυπάνε την πόρτα να έρθουν να σου πουν «Έλα να δοκιμάσεις αυτό». Και εσύ να μην έχεις λεφτά να ζήσεις. Να μην έχεις να πληρώσεις ενοίκιο. Όλα αυτά είναι πράγματα που σου τη δίνουν. Η στεναχώρια όλη αυτή με χτύπησε στο θυρεοειδή και πήρα τα πρώτα δέκα κιλά. Έκανα σκληρή δίαιτα, δοκίμασα διατροφές, δεν αδυνάτιζα και άρχισα τα δικά μου. Μπορεί να έτρωγα και δέκα σνακ την ημέρα. Λειτουργούσα εντελώς καταστροφικά. Και όταν έφτασα στη ζυγαριά τα 99, σταμάτησα.

Βγάζεις παράπονο για τα Μέσα…
Νιώθω ότι αδικήθηκα από τα media. Δεν ήρθαν ποτέ να δουν κάποια δουλειά μου ουσιαστική για να πουν πέντε καλές ή άσχημες κουβέντες για μένα. Έστω να πουν ότι έχω το μαύρο μου το χάλι. Εγώ επιμένω. Έχουν σπάσει τα νεύρα μου και είναι κρόσσια. Το παραμικρό μου φταίει. Είναι πολλά τα χρόνια. Δεν υπάρχουν δουλειές στο θέατρο και άντε να πάρω 200 – 300 ευρώ τον μήνα. Πόσα ένσημα να βάλω; Που θα μπώ; Σε ποιο νοσοκομείο θα μπω χωρίς ασφάλεια; Δεν θα πάρω σύνταξη. Ας είναι καλά η Άννα Φόνσου, τουλάχιστον να είμαι στο «Σπίτι του ηθοποιού».

Στα προσωπικά σου πως είσαι;
Είμαι ανέραστη πολλά χρόνια. Το μυαλό μου είναι στη επιβίωση. Με σιχαίνομαι στο σώμα έτσι όπως πάχυνα. Πώς θα γδυθώ ξαφνικά; Από λεπτή έγινα παχιά. Εγώ καταλαβαίνω και έχω το γνώθι σαυτόν. Έβαλα στο μυαλό μου ότι δεν έχω ανάγκη από μια σχέση και τελείωσε. Δεν ζητάει τίποτα ο οργανισμός μου. Μια στις τόσες κάτι ζητά και βρίσκω τον τρόπο (γέλια).