«Just the two of us»: MEGA-λη καταστροφή!

Άργησε, αλλά ξεκίνησε. Καταφέρνοντας να περάσει πάμπολλα εμπόδια, ακόμα και μέσα από τους ίδιους τους κόλπους του MEGA, το «Just the two of us» έκανε χθες πρεμιέρα, δικαιώνοντας… τους αντιπάλους του, αλλά και αυτούς που αρνήθηκαν να λάβουν μέρος!

 Άνετα το πρώτο live μπορεί να διεκδικήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα πιο αδιάφορα και προχειροφτιαγμένα talent show που έχουν βγει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Αν δεν υπήρχαν αρκετά «λαμπερά» ονόματα, έμπειρων συντελεστών και διαγωνιζομένων, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα χειρότερο. Αρκετά από τα «υλικά» που προσπάθησαν να «μαγειρέψουν» στο κανάλι της Μεσογείων είναι πολύ καλής ποιότητας, αλλά δεν «έδεσαν» μεταξύ τους και το αποτέλεσμα αποδείχτηκε άνοστο για τους τηλεθεατές!

Αυτό που αποδείχτηκε από τα πρώτα πλάνα στο… μεγαλοπρεπές σκηνικό ήταν ότι το MEGA θέλησε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Πράγματι το σκηνικό ήταν μεγάλο, με ωραία χρώματα που τελικά όμως, έμεινε άδειο! Αν και στο ξεκίνημα με τους διαγωνιζόμενους να χορεύουν στο πλατό έδειχνε ότι κάτι θα γίνει, τελικά το σκηνικό αποδείχτηκε δυνατός αντίπαλος και στη συνέχεια «κατάπιε» τους διαγωνιζόμενους που αφέθηκαν αβοήθητοι, αλλά και την παρουσιάστρια.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ξεκίνησε με κέφι την παρουσίαση, βγήκε χωρίς ύφος «λαμπερής παρουσιάστριας», αλλά θέλοντας να τονιστεί το παρεΐστικο ύφος. Όσο περνούσε όμως, η ώρα και έπρεπε να κρατήσει το ρυθμό και το κέφι, τελικά αποδείχτηκε ότι εκεί πάνω, στη σκηνή, τα πράγματα είναι δύσκολα, όταν δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία. Η Ζέτα έχασε το κέφι, έχανε τα λόγια της, χάθηκε ο ρυθμός, χάθηκε και το ενδιαφέρον στους τηλεθεατές.

Οι διαγωνιζόμενοι έβγαιναν στη σκηνή, άλλοι ερμηνεύοντας με αξιοπρέπεια και άλλοι κυριολεκτικά «εκτελώντας» τα τραγούδια, αποδεικνύοντας πως ούτε κι αυτοί είχαν δουλέψει όπως έπρεπε. Ναι, το πεντάγραμμο είναι δύσκολο πράγμα. Κι αρκετοί από τους διαγωνιζομένους δεν έβαλαν καμία από τις νότες στη θέση τους! Και ναι μεν είναι ένα φιλανθρωπικού σκοπού πρόγραμμα, αλλά στην προσπάθειά τους στο MEGA να βρουν ανθρώπους που θα κάνουν εντύπωση, έβαλαν σε αυτό και κάποιους που όχι μόνο δεν ξέρουν τι θα πει νότα, αλλά βαρέθηκαν και να δουλέψουν!

Το αποτέλεσμα, δυστυχώς το άκουσαν οι τηλεθεατές, «βλέποντας» παράλληλα και το πεντάγραμμο… να ψυχορραγεί από τις εκτελέσεις τραγουδιών. Δικαιολογημένα ο Γιώργος Θεοφάνους… τα έχωσε, όσο πιο κόσμια μπορούσε σε ορισμένους που φαινόταν ότι δεν είχαν δουλέψει. Και μπορεί κάποιοι να… υπεραμύνονται του «φιλανθρωπικού» χαρακτήρα, αλλά τελικά στο όνομα της φιλανθρωπίας γίνονται μεγάλα «εγκλήματα»!

Το… new entry μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο Δημήτρης Αρβανίτης, κατάφερε τα πρώτα λεπτά να «κλέψει» τα βλέμματα των τηλεθεατών με τη στιλιστική του εμφάνιση, αλλά, όπως πολύ καλά γνωρίζει ως σκηνοθέτης, η τηλεόραση είναι και λόγος. Κι εκεί, χάθηκε ο ρόλος του ως κριτής. Όσο για το come back στο τηλεοπτικό τοπίο της Ρούλας Κορομηλά, σίγουρα ήταν το πυροτέχνημα που χρειαζόταν το MEGA για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο talent show του.

Η νευρικότητα όμως, της έμπειρης παρουσιάστριας και οι συνεχείς παρεμβολές της «καπέλωσαν» τη Ζέτα, που όσο περνούσε η ώρα είχε από τη μία το σκηνικό να την «καταπίνει» και από την άλλη τη… δασκάλα, που ήταν εμφανές ότι ήθελε να «αλωνίσει» το πλατό, έστω… και καθισμένη. Γνωρίζοντας δε πώς να κάνει… τζέρτζελο, η Ρούλα πέταξε και ότι δεν θα έρθει αν συνεχίσουν τα τεσσάρια και πεντάρια της βαθμολογίας, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει και κόντρα με τον Γιώργο Θεοφάνους.

Παλιά επικοινωνιακά τερτίπια που δεν θα έπρεπε να είχαν θέση σε ένα talent show, καθώς θα έπρεπε το ενδιαφέρον του να έβγαινε από άλλα «συστατικά» για να σερβιριστεί στους τηλεθεατές. Δεν είναι τυχαίο που στην πρεμιέρα του και έχοντας δημιουργήσει «αναμονή στους τηλεθεατές» σημείωσε 32% μέσο όρο στο γενικό σύνολο για όλη τη διάρκεια μετάδοσής του.

Ναι, η πρεμιέρα του «Just the two of us» αποδείχτηκε MEGA-λη καταστροφή για τα talent shows, για τη μουσική, για το κανάλι της Μεσογείων. Κι αν δεν το δουλέψουν σωστά, αφού αρκετά από τα «υλικά» τους είναι καλά, τότε σίγουρα θα μείνουν… just μόνοι τους να χαίρονται το μεγάλο σκηνικό και την ακόμα μεγαλύτερη μοναξιά τους!

Γρηγόρης Μελάς