Ιβάν Σβιτάιλο: «Έζησα την φτώχεια, τον ρατσισμό…»

«Δεν θέλω να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Νιώθω ότι δεν αφορά κανένα».

O Iβάν Σβιτάιλο μιλά στη Μαριέττα Φρύδα για την εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ»…

Σε διάλεξαν να κάνεις ένα guest στην πετυχημένη σειρά του Mega «Κάτω Παρτάλι» ως ένας πλούσιος τσιφλικάς με όνομα «κόμης Ρούσος Ρουσουνέλος». Mία ακόμη πρόκληση για την καριέρα σου. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

Το «Κάτω Παρτάλι» είναι και θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, και σαν ρόλος άλλα και σαν συνεργασία. Όλο το καστ είναι υπέροχο, τα κείμενα εξαιρετικά, το περιβάλλον ζεστό και φιλικό. Τι άλλο θα ήθελε κανείς… Νιώθω τυχερός.

Μήπως η εξωτερική σου εμφάνιση είναι αυτό που σου «έδωσε» αμέσως δουλειές στην Ελλάδα;

Η εξωτερική εμφάνιση είναι σίγουρα κάτι σημαντικό. Εξάλλου ζούμε σε μια εποχή επιφάνειας και εικόνας. Η πραγματική ομορφιά όμως είναι σίγουρα εσωτερική και η δουλειά μου αφορά και απαιτεί να καλλιεργείται και να εξελίσσεται το μέσα.

Τον ανταγωνισμό ή το ρατσισμό τον έχεις νιώσει και πως αντέδρασες;

Τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσω για να νιώθω ασφαλής και ήρεμος ήταν σίγουρα πολλά. Έζησα την φτώχεια, τον ρατσισμό, το μετέωρο, την δεύτερη γλώσσα, την προσαρμογή σε ξένο περιβάλλον. Όλα αυτά θα μπορούσαν να με λαβώσουν, να με περιορίσουν, να μου κόψουν την ορμή μου. Δεν το είδα να συμβαίνει. Ίσα-ίσα λειτούργησαν σαν μια δοκιμασία και πλέον κοιτάζω πίσω με αισιοδοξία και θετική σκέψη. Δεν υπάρχει το λάθος, δεν υπάρχει το ακατόρθωτο. Η ζωή συνεχίζει να με εκπλήσσει και εγώ πιο διαθετημένος από ποτέ να την ζήσω!

Ένα από τα θέματα της επικαιρότητας είναι η σχέση σου με την Βασιλική Τρουφάκου. Όλοι μιλάνε για το νέο έρωτα στην πόλη. Είσαι ερωτευμένος;

Δεν θέλω να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Νιώθω ότι δεν αφορά κανένα.

Είσαι αδιαμφισβήτητα ένας πολύ ωραίος άντρας. Υποκύπτεις στους γυναικείους πειρασμούς ή είσαι μονογαμικός;

Σίγουρα υπάρχουν γυναικείοι πειρασμοί, αλλά εγώ λειτουργώ καλύτερα όταν έχω μόνιμη σύντροφο. Δεν μπορώ το από εδώ και από εκεί.