Ιστορίες: Η εκλογή Τραμπ, η εποχή της μετα- αλήθειας και η Ελλάδα

Ιστορίες

Απόψε στις 23:20 στον ΣΚΑΙ.

Τρεις μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου αμερικανού Προέδρου, οι Ιστορίες ταξιδεύουν στην Αμερική και στην Αγγλία για να αναδείξουν τις επιπτώσεις της εκλογής Τραμπ στον κόσμο, στα μέσα ενημέρωσης και στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου  στις 23.20 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη, Παύλο Τσίμα και Τάσο Τέλλογλου.

Ο Αλέξης Παπαχελάς συναντά δυο insiders της διεθνούς πολιτικής, τον ομογενή ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη και τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπέρνς και συζητά μαζί τους τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται μετά την εκλογή Τραμπ στην Προεδρία της Αμερικής.

Ο Παύλος Τσίμας ταξιδεύει στο Λονδίνο και συζητά με δημοσιογράφους, συγγραφείς και αναλυτές για τις επιπτώσεις του φαινομένου των ψευδών ειδήσεων και της επιρροής των social media στην εκλογική συμπεριφορά των εκλογέων. Το φαινόμενο της «μετα-αλήθειας», σχολιάστηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την περσινή χρονιά στο Δυτικό κόσμο, ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του Brexit στη Βρετανία και του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα επισκέπτεται τους οργανισμούς που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία του fact checking, την προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας των ειδήσεων στο σύγχρονο κόσμο.

Ακόμη, ο Παύλος Τσίμας, συνομιλεί μέσω skype με τον ανεξάρτητο ερευνητή Πολ Μπλουστάϊν που γνωρίζει καλά το παρασκήνιο στο ΔΝΤ και τον ρωτά – ανάμεσα στα άλλα – πώς θα επηρεάσει η νέα κυβέρνηση Τραμπ την ελληνική υπόθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.