Ιστορίες από τα γκέτο της Αθήνας στις 360 μοίρες!

Τα γεγονότα έχουν αιτία και αποτέλεσμα. Δημιουργούν ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις.

Έχουν μία αλήθεια αλλά πολλές εκδοχές. Για να τα κατανοήσεις και να τα κρίνεις, χρειάζεται να εισχωρήσεις στο κέντρο τους, να διατρέξεις την περιφέρεια του κύκλου τους, να διαγράψεις 360ο.

Απόψε στις 23:45, οι «360°» και η Σοφία Παπαϊωάννου θα μας διηγηθούν ιστορίες από το «γκέτο», στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ένρι ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 11 ετών και για χρόνια ζούσε στη σκοτεινή πλευρά της Ομόνοιας. Σήμερα, ως επιτυχημένος επαγγελματίας, επιστρέφει στο «γκέτο» για να φωτογραφήσει «απαγορευμένες αναμνήσεις». Άλλοι δεν είχαν την ίδια τύχη: έμεναν και συνεχίζουν να μένουν κατά δεκάδες, στοιβαγμένοι σε μικρά δωμάτια χωρίς θέρμανση και ρεύμα, σε συνθήκες που δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα συναντήσει σε ευρωπαϊκή πόλη του 21ου αιώνα. Κάποιοι άλλοι πάλι, νέοι επαγγελματίες, αποφασίζουν να έρθουν στο «γκέτο», να φτιάξουν γραφεία και εγκαταστάσεις και να δώσουν νέα πνοή στη γειτονιά που πολλοί Αθηναίοι θεωρούν «άβατο».

Από τον 11χρονο Εκραμούλ που βρίσκει συναρπαστικό το μάθημα για τον Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο, στον Ένρι, τον φωτογράφο που συγκλόνισε με τις σκληρές φωτογραφίες του τη διεθνή κοινή γνώμη, αλλά και στον Βασίλη που επένδυσε σε έναν νέο πολυχώρο, οι άνθρωποι του κέντρου δίνουν μπροστά στην κάμερα των «360°» μαθήματα ζωής, δύναμης και ελπίδας.

«360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Ο κύκλος της αλήθειας