Ήρθε, κατέθεσε και… έφυγε ο Μέρντοκ

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έδρα της μιντιακής του αυτοκρατορίας News Corporation, αναχώρησε χθες βράδυ ο Ρούπερτ Μέρντοχ, την επομένη της «συγγνώμης» ενώπιον Βρετανών βουλευτών για το κολοσσιαίο σκάνδαλο, αλλά και της απόπειρας να αποποιηθεί την ευθύνη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

 
Πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ ο Μέρντοχ έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στους περίπου 50.000 συνεργάτες της News Corporation, λέγοντας πως η εταιρεία θα αλλάξει δημοσιογραφική ρότα προς το… λιγότερο κίτρινο και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι τον «πρόδωσαν».
 
Ο 80χρονος μεγιστάνας των μίντια αναχώρησε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος από το αεροδρόμιο του Λούτον έπειτα από 11 ημέρες παραμονής στο Λονδίνο, στη διάρκεια των οποίων έριξε τους τίτλους τέλους στην News of the World, αναγκάστηκε να αποσύρει τη στρατηγική πρόταση συνολικής εξαγοράς του δορυφορικού BSkyB και αποδέχθηκε την παραίτηση δύο στενότατων συνεργατών του, της Ρεμπέκα Μπρουκς στη Βρετανία και του Λες Χίντον στις ΗΠΑ.
 
«Ποτέ δεν αισθάνθηκα τόσο ταπεινωμένος σε ολόκληρη τη ζωή μου» δήλωσε την Τρίτη ο ιδρυτής του διηπειρωτικού ομίλου των ΜΜΕ News Corp ενώπιον των δέκα μελών της επιτροπής μέσων ενημέρωσης της Βουλής των Κοινοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt