Ηρακλής Κόζας: Αντέχετε να δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία του σέξι αδελφού του Ηλία των Koza Nostra;

Δηλώνει single, λάτρης των εξωτικών μελαχρινών, όπως η Adriana Lima και η Joan Smalls, και ομολογεί πως η προσωπική ζωή δεν είναι προτεραιότητα.

Όπως τα περισσότερα αγόρια, μικρός ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Μεγαλώνοντας στις Σέρρες, όπου βρισκόταν η οικογένεια Κόζα ακολουθώντας τον στρατιωτικό μπαμπά του, μπήκε από μικρός στα γήπεδα και σύντομα στην ομάδα του Πανσερραϊκού, στις μικρές μεικτές των Σερρών και στη συνέχεια στη μικρή Εθνική, με παίκτες κάτω των 15 ετών. Ήταν όμως μια καριέρα που ο μπαμπάς του δεν έβλεπε με καλό μάτι. Ο κατά εξίμισι χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του, Ηλίας, frontman του γκρουπ Koza Mostra που μας εκπροσώπησε στη Eurovision με τον Αγάθωνα το 2013, ήταν επίσης ταλέντο στο ποδόσφαιρο, είχε μάλιστα πάρει μετεγγραφή στον Άρη Θεσσαλονίκης, μέχρι που ένα σοβαρό ατύχημα τον άφησε με κομμένους χιαστούς και στα 18 του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. «Ο πατέρας μου το φοβόταν όλο αυτό. Δεν θέλω να πω τη βαριά κουβέντα πως εκείνος μου έκοψε το ποδόσφαιρο, αλλά έπαιξε ένα ρόλο» εξηγεί ο Ηρακλής στην Ζένια Καραγιάννη, για το περιοδικό PEOPLE. Tελειώνοντας το λύκειο πέρασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο τμήμα Οικονομικών Σπουδών. Έτσι, στα 18 του, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί απέκτησε και ένα φίλο που ασχολούnταν με το μόντελινγκ και εκείνος του πρότεινε να πάει σε ένα γραφείο μοντέλων για να τον δουν.

Πήγε, η συνεργασία έκλεισε αμέσως και η αρχή έγινε. «Από τότε που ξεκίνησα το μόντελινγκ η απόσταση Θεσσαλονίκη – Αθήνα εκμηδενίστηκε. Έκανα διαφημιστικά, φωτογραφίσεις, πήγα για ένα διάστημα στην Κωνσταντινούπολη, όπου έκανα μερικές καλές δουλειές». Η ενασχόλησή του με το χώρο της showbiz έφερε νέες γνωριμίες και νέες προτάσεις, αλλά και ένα γκεστ του στη σειρά του Mega Μάνα Χ Ουρανού, όπου υποδύθηκε ένα ναυαγοσώστη. Έκτοτε νέες προτάσεις ήρθαν για συμμετοχές σε σειρές, αλλά και μια ταινία. Όμως ο ίδιος θέλει, λέει, ό,τι κάνει να το κάνει σωστά κι έτσι ήδη ξεκίνησε σεμινάρια υποκριτικής στην Αθήνα. Μάλιστα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε και μέσα στο καλοκαίρι, για να ξεκινήσει τη συνεργασία του με το γνωστό πρακτορείο μοντέλων BMA Models, αλλά και για ένα νέο κύκλο σεμιναρίων υποκριτικής. Άλλωστε, με τα αγγλικά έχει την καλύτερη σχέση –η μητέρα του είναι καθηγήτρια αγγλικών–, ενώ μιλά και γερμανικά, καθώς η μητέρα του μεγάλωσε στη Γερμανία και αυτή ήταν η δεύτερη γλώσσα μέσα στο σπίτι τους.

Πώς και δεν ασχολήθηκε με τη μουσική, όπως ο αδελφός του, Ηλίας; «Ο καθένας μας έχει τα δικά του ταλέντα» λέει, τονίζοντας πως είναι περήφανος για τον αδελφό του και πως ποτέ δεν είχαν μεταξύ τους ανταγωνισμό. Μάλιστα, εδώ και ενάμιση μήνα, ο Ηλίας του έχει κάνει και το ωραιότερο «δώρο», καθώς έγινε μπαμπάς και ο Ηρακλής είναι ένας ξετρελαμένος θείος!

Ο στρατιωτικός μπαμπάς του πώς βλέπει το γεγονός πως ο γιος του, αντί να αξιοποιήσει τις σπουδές στα οικονομικά, κάνει μόντελινγκ και ονειρεύεται μια καριέρα στον κινηματογράφο; «Οι γονείς μου με έχουν υποστηρίξει σε κάθε μου βήμα, αλλά στην πραγματικότητα πάντα τα ρίσκα και τις αποφάσεις τα έχω πάρει μόνος μου» εξηγεί.
Δηλώνει single, λάτρης των εξωτικών μελαχρινών, όπως η Adriana Lima και η Joan Smalls, και ομολογεί πως η προσωπική ζωή δεν είναι προτεραιότητα. «Θέλω να έχω μια μόνιμη σχέση, αλλά όχι ακόμα, τώρα θέλω να κάνω focus στη δουλειά». Η πιο μακροχρόνια σχέση που έχει κάνει στα 25 του διήρκεσε εννέα μήνες. «Είμαι σε μια μόνιμη μετακίνηση. Δεν ήμουν σταθερός ούτε στην πόλη που ζούσα, πώς να είμαι σε μια σχέση;» εξηγεί. Όσο για τις γυναίκες που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι εκείνες που θα τον κάνουν να τις διεκδικήσει. «Το εύκολο θήραμα σε κάνει να βαριέσαι. Για μένα το πρώτο πράγμα που με γοητεύει σε μια γυναίκα είναι η αύρα της, να έχει δυνατή προσωπικότητα. Μου αρέσει να είμαι με μια γυναίκα που θαυμάζω» Μικρότερες ή μεγαλύτερες; «Συνήθως μεγαλύτερες, αλλά όχι πολύ, δυο-τρία χρόνια» λέει γελώντας.

Διαβάστε περισσότερα στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.