.Ιωσήφ Μαρινάκης:”Δεν το αγαπώ ιδιαίτερα το χρήμα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό”. .

Θεωρώ ότι ήμουν από τους καλοπληρωμένους της τηλεόρασης.

Ο Ιωσήφ Μαρινάκης έδωσε συνέντευξή στο περιοδικό Εγώ και τη δημοσιογράφο Γωγώ Θωμά και μίλησε για το τηλεοπτικό του comeback, μέσα από την καθημερινή σειρά του Αντ1, Ρουά -Μάτ,ις αλητείες που έχει κάνει στο παρελθόν, τα χρήματα που έχει βγάλει από την τηλεόραση, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες

Κάνετε ένα δυναμικό τηλεοπτικό comeback μέσα από τη σειρά «Ρουά Ματ»…. Τι σας έκανε να πείτε «ναι» σε αυτόν το ρόλο;

Πρόκειται για μια καθημερινή παραγωγή στον ΑΝΤ1 Κύπρου και Ελλάδος. Ένας βασικός λόγος που με έκανε να δεχτώ είναι η Βάνια Δημητρίου που γράφει το σενάριο και της έχω εμπιστοσύνη. Μου άρεσε ο ρόλος, είναι ένας τύπος λίγο σκοτεινός, λίγο περίεργος… Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, καθόλου συνηθισμένος! Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι το ότι ο Ανδρέας Γεωργίου επιμελείται σκηνοθετικά τη σειρά. Όλη η δουλειά γενικότερα είναι πολύ ωραία: Αρχίζει και δένει η ομάδα. Έχει πολλά ταξίδια αφού το μισό μου χρόνο τον περνώ στην Κύπρο, αλλά είναι πολύ ευχάριστο.

Είχατε και τις ατυχίες σας. Ένα ατύχημα και ένα σπασμένο πόδι. Πώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες στη ζωή σας;

Πάντα με χαμόγελο! Σε κάθε δυσκολία γίνομαι πιο σκληρός και λέω «δε θα με βάλεις κάτω». Και έτσι τα βγάζω πιο εύκολα πέρα. Στα εύκολα επαναπαύομαι. Μου αρέσουν οι δυσκολίες!

Τα πολλά χρήματα και η δόξα ήταν ποτέ στόχος για εσάς;

Όχι. Δεν το αγαπώ ιδιαίτερα το χρήμα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Για μένα τα χρήματα είναι ένα μέσο για να είμαι καλά, να περνώ όμορφα, να νιώθω μια ασφάλεια στη ζωή μου. Ο στόχος μου είναι να είμαι κάθε μέρα καλά με αυτό που κάνω. Το σημαντικό για μένα είναι να αγαπώ τη δουλειά μου, να με διασκεδάζει.

Έχουν περάσει πολλά χρήματα από τα χέρια σας;

Βέβαια. Υπήρχε μια περίοδος που όσοι δουλεύαμε στην τηλεόραση πήραμε χρήματα. Θεωρώ ότι ήμουν από τους καλοπληρωμένους της τηλεόρασης. Κάποια τα ξόδεψα και κάποια τα χρησιμοποίησα για το σπίτι που αγόρασα.

Οικονομικές δυσκολίες έχετε περάσει;

Φυσικά. Πάντα υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Δεν νομίζω ότι θα φτάσω ποτέ στο σημείο να πω ότι έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα. Αφενός επειδή δεν κάνω καλό κουμάντο και αφετέρου γιατί πιστεύω πως όσα πιο πολλά βγάζεις τόσα πιο πολλά ξοδεύεις. Όταν βγάζεις λίγα, ζεις και με λίγα!

Πόσο εύκολα έχουν έρθει τα πράγματα στη δουλειά σας;

Δεν έχουν έρθει εύκολα. Έχω δουλέψει. Όσο έχω δουλέψει όμως τόσα έχω πάρει. Ήταν τουλάχιστον δίκαιο για μένα. Ποτέ δεν μου χαρίστηκε κάτι. Πάντα πάλευα. Όποιον στόχο όμως έχω βάλει τον κατέκτησα. Με δυσκολία βέβαια αλλά τον κατέκτησα!

Έχει χρειαστεί να κάνετε κάποιο άλλο επάγγελμα για να επιβιώσετε;

Πάντα δούλευα. Και όταν σπούδαζα και τα πρώτα χρόνια στην υποκριτική, μέχρι να βρω το δρόμο μου επαγγελματικά, παράλληλα έκανα και άλλες δουλειές.
Συνήθως βράδυ, σερβιτόρος, μπάρμαν. Ήταν ο μόνος τρόπος για να συντηρήσω το όνειρό μου ώστε να το κάνω κάποια στιγμή πραγματικότητα.

Αλητείες έχετε κάνει;

Στο παρελθόν πολλές. Ως πιτσιρικάς, δούλευα βράδυ, ήμασταν λίγο ανήσυχα παιδιά, κάναμε και τα ξενύχτια μας, νοικιάζαμε μηχανές. Αλλά πάντα όμορφα, χωρίς να ενοχλούμε κανέναν. Ούτε ναρκωτικά και τέτοια πράγματα. Ωραίες αλητείες!