«Ήμουν στη Σταδίου, έρχεται η Μαρινέλλα, κλαίει και μου λέει «Σώσε με»…»

«Ο Στέλιος, θυμάμαι, την έφερε στο στούντιο και...»

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση του Γιώργου Κατσαρού στη Λίμνη Βουλιαγμένης, ο συνθέτης και μουσικός μίλησε στο Βήμα και στην Έρη Βαρδάκη και θυμήθηκε τη γνωριμία του με την Μαρινέλλα αποκαλύπτοντας και ένα άγνωστο περιστατικό.

 Με τη Μαρινέλλα πώς γνωριστήκατε;
«Ημουν στο Θέατρο Παρκ στον θίασο Χατζηχρήστου και είχαμε πάρει ως guest εκείνη και τον Καζαντζίδη. Κατάλαβα ότι αδικείται να του κάνει μόνο σεκόντο. «Στέλιο, άσε να πει ένα τραγούδι μόνη της» του λέω. Eνα βράδυ που τον έπεισα, τη βάζω και λέει την «Oμορφη πόλη» του Θεοδωράκη. Βγήκε και χάλασε ο κόσμος. Υστερα ηχογράφησε το τραγούδι μου «Kλείσε τα μάτια σου καρδιά μου». Ο Στέλιος, θυμάμαι, την έφερε στο στούντιο και δεν κάθησε να την ακούσει, πήγε στη μάνα του».

Πώς ήρθε η τελική ρήξη μεταξύ τους;
«Θυμάμαι ήμουν στη Σταδίου, έρχεται η Μαρινέλλα, κλαίει και μου λέει «Σώσε με. Toν άφησα και δεν έχω λεφτά ούτε στη μάνα μου να πάω στο Παγκράτι». Είχα πάρει βραβείο τραγουδιού στη Βαρσοβία και ετοιμαζόμουν για περιοδεία στη Ρωσία. Την πήρα μαζί μου. Επειδή ήρθε τελευταία στιγμή, πληρώθηκε σε ρούβλια. Αγόρασε ένα γούνινο παλτό από εκεί, το πούλησε εδώ όταν γυρίσαμε. Ηταν η αρχή της τεράστιας
επιτυχίας της».