Ιατροδικαστής στο ΣΚΑΪ: Δεν ισχύουν οι καταγγελίες των αλβανικών ΜΜΕ – Προσπάθησαν να καθαρίσουν το κελί από τα αίματα – Όλα έγιναν στη Νιγρίτα!

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου διέψευσε τα αλβανικά δημοσιεύματα στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου.

–  »Ούτε βγαλμένα νύχια, ούτε σπασμένα πόδια»
– “Η διαταγή ήταν να μην πειράξει κανείς τον Αλβανό”, λέει ο γραμματέας σωφρονιστικών υπαλλήλων φυλακών Νιγρίτας
– Το «μπουλούκι» που υποδέχτηκε τον κρατούμενο και τον οδήγησε σε κελί χωρίς κάμερες παρακολούθησης
– Δίωξη θα ασκηθεί και σε βάρος του διευθυντή των φυλακών
– Υπουργείο Δικαιοσύνης: Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία

Τις συγκλονιστικές περιγραφές των αλβανικών ΜΜΕ για τα βασανιστήρια που υπέστη ο Ιλία Καρέλι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διαψεύδει η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, η οποία μίλησε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ» του Νίκου Ευαγγελάτου.

Η εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών, καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. «Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Ωστόσο, η κα Ζαγγελίδου ήταν κατηγορηματική, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν ούτε βγαλμένα νύχια, ούτε σπασμένα πόδια, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για τη δεξιά παλάμη, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκαυματική αλλοίωση.