Η Σοφία Παπαϊωάννου από την περασμένη Τετάρτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Από την περασμένη Τετάρτη νωρίς το πρωί άρχισε να ακούγεται έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία το όνομα της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαιωάννου, που αυτή την περίοδο ανήκει στο δυναμικό του Alfa με την εκπομπή 360 μοίρες.

Η εκπομπή η οποία προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ από τη συχνότητα του Alfa ανέκαθεν είχε σοβαρά και ενδιαφέροντα θέματα. Η δημοσιογράφος έχει μεγάλη εμπειρία και πολλά χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Έμελλε όμως η εκπομπή της προηγούμενης Τρίτης να είναι καθοριστική για την καριέρα της, καθώς έκανε το τηλεοπτικό κοινό αλλά και τους ανθρώπους του χώρου να ασχοληθούν μαζί της περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ο λόγος; Οι 360 μοίρες «έπαιξαν» απέναντι από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα των Καρντάσιανς, κατάφεραν να κάνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και στα «καθαρά» να περάσουν μπροστά σε σχέση με την βραδινή ψυχαγωγική εκπομπή του Aντ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτόματα το όνομα της Σοφίας Παπαϊωάννου να ανέβει στους πίνακες τηλεθέασης και να αποκτήσει άλλη οντότητα από αυτή που είχε μέχρι τώρα. Όχι ότι μέχρι τώρα δεν ήταν καλή δημοσιογράφος ή οι εκπομπές της ήταν λιγότερο ενδιαφέρουσες αλλά λίγο τα πολύ υψηλά νούμερα που πήρε σαν lead-in από τη δεύτερη εμφάνιση του Λάκη Λαζόπουλου και η πολύ καλή φετινή πορεία του Alfa γενικότερα την βοήθησαν να ανεβάσει τα νούμερα κατά πολύ σε σχέση με τις περσινές της εκπομπές που συνήθως σημείωναν μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης. Είναι από τις λίγες φορές που μία εκπομπή ενημέρωσης-έρευνας σημειώνει υψηλά νούμερα σε σχέση με τα αμιγώς ψυχαγωγικά, όπως η εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι τα Καρντάσιανς έχουν χάσει τη δυναμική τους σε σχέση με πέρσι, απλώς υπήρξε ένα πακέτο συγκυριών που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Το Zappit ήταν αυτό που πρώτο έβαλε το όνομα της δημοσιογράφου απέναντι στους Καρντάσιανς και συνέκρινε τα νούμερα σχολιάζοντας τη μικρή διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στα δύο προγράμματα και αμέσως όλοι μίλησαν για ήττα των Καρντάσιανς και για το νέο «δυνατό» όνομα της δημοσιογράφου που στέρησε μερίδιο τηλεθέασης στη λαμπερή, κατά τα άλλα, πρεμιέρα της εκπομπής του Αντ1

Από εκείνη την ημέρα ακούω αρκετούς ανθρώπους του χώρου οι οποίοι μιλάνε για το νέο φαινόμενο που ακούει στο όνομα της Σοφίας Παπαιωάννου αλλά δυστυχώς για τον λάθος λόγο.
Τόσα χρόνια η Σοφία Παπαιώαννου αναδεικνύει πολλά και σοβαρά θέματα με σωστή προσέγγιση και φυσικά για να φτάσει σε αυτό το σημείο και να έχει δική της εκπομπή έχει χύσει πολύ ιδρώτα στο ρεπορτάζ, χωρίς ποτέ να ασχοληθεί κανείς με τα θέματα τα οποία καταπιάνεται ή με την τηλεθέασή της.

Η δικαίωση για τη δημοσιογράφο ήρθε μέσα σε μία νύκτα, όταν εν αγνοία της θα «έπαιζε» απέναντι από την πρεμιέρα των Καρντάσιανς. Ένα outsider που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να κερδίσει στη μάχη της τηλεθέασης απέναντι από ένα ισχυρό κανάλι και έναν δυνατό τηλεοπτικό αντίπαλο.

Η συνέχεια θα είναι αυτή που θα δείξει εάν μιλάμε για ένα τυχαίο γεγονός ή για τη στροφή των τηλεθεατών προς την εκπομπή της κατά τα άλλα χαμηλών τόνων Σοφίας Παπαϊωάννου.

Παυλίνα Ντάσιου.