«Η σειρά με σημάδεψε γιατί ήταν μια τεράστια επιτυχία»

«Πιστεύω ότι δεν ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο»

Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους μιλάει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και την Γεωργία Παπαδημητρίου. Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο, στέκεται στο ξεκίνημα της στους «Ψίθυρους καρδιάς», τότε που ο περισσότερος κόσμος τη γνώριζε ως την τσιγγάνα Ερατώ.

«Η σειρά με σημάδεψε όχι γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά, αλλά γιατί ήταν μια τεράστια επιτυχία. Έκανε τηλεθέαση 70%. Αυτό ήταν που με σημάδεψε. Πάλεψα όσο μπορούσα καλύτερα να το διαχειριστώ και η αλήθεια είναι ότι με φόβισε. Πιστεύω ότι δεν ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Δεν μου ταίριαζε κιόλας να βγαίνω ξαφνικά στα περιοδικά, να γράφουν για τις σχέσεις μου, για τους γονείς μου και τους φίλους μου. Τότε είχαν βγει και αυτές οι εκπομπές, οι κίτρινες, οι κουτσομπολίστικες και καταλαβαίνεις τι γινόταν», αναφέρει η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Εκείνη την περίοδο όλοι μιλούσαν για την καλλονή Ερατώ, ωστόσο η Άννα-Μαρία δεν έμεινε στην εικόνα της ωραίας και της σέξι. ήταν συνειδητή επιλογή; «Ναι, γιατί δεν μου πήγαινε καθόλου όλο αυτό! Δεν μπορούσα και δεν ήθελα να υποστηρίξω τον ρόλο της σέξι. Ήταν συνειδητή επιλογή να αρνηθώ τις σέξι φωτογραφήσεις που μου ζητούσαν να κάνω και τους ρόλους της μοιραίας. Ότι έκανα προς εκείνη την κατεύθυνση, το έβλεπα μετά και δεν μου άρεσε. Νιώθω αλλιώς. Βέβαια, μπορεί να είναι κάποιος σέξι ή όχι, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το δείχνει».